kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.730
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Hasan Salih: Hakem art niyetliydi

Yalova’nın lig sonuncusu Mehmetçik’le 2-2 berabere kaldığı maç ile ilgili olarak ev sahibi takımın yöneticileri hakemin uzatmaları yeterince oynatmadan bitirmesini protesto etti.

Hasan Salih: Hakem art niyetliydi
15.12.2014
0
A+
A-

 

Yalova iki kez öne geçtiği maçtan tek puanla ayrılarak zirve yolunda önemli iki puan kaybetti.

Yalova iki kez öne geçtiği maçtan tek puanla ayrılarak zirve yolunda önemli iki puan kaybetti.

 

Digiturk Türk Ligi Birinci Küme’de dün Brimsdown Stadı’nda oynanan ve Yalova’nın lig sonuncusu Mehmetçik’le 2-2 berabere kaldığı maç ile ilgili olarak ev sahibi takımın yöneticileri hakemin uzatmaları yeterince oynatmadan bitirmesini protesto etti.

Yalova Kulübü Başkanı Hasan Salih, hakemin bitime dört dakika kala havanın karadığını ileri sürerek stadın ışıklarının yanmasını istediğini belirterek, “Ancak ışıklar yandıktan sonra oyunu sadece bir buçuk dakika daha oynattı. Bu arada Mehmetçik lehine penaltı kararı verdi, golden sonra maçı bitirdi” dedi.

Başkan Salih bu konudaTürk Toplumu Futbol Federasyonu’nu uyararak, ligin art niyetli hakemlerden temizlemesini istedi. Hasan Salih oyunun son bölümüyle ilgili yaşananlar için şunları söyledi:

Başkan Hasan Salih, hakemin art niyetli olduğunu öne sürdü.

Başkan Hasan Salih, hakemin art niyetli olduğunu öne sürdü.

HAKEM ART NİYETLİYDİ

“Hakem çok yanlış bir tavır ve kararla oyunu durdurup, ışıkların yakılmasını istedi. Oyun bu arada 10 dakika durdu ve karşı  takıma dinlenme imkanı sağlandı.  Onlara zaman tanındı.

Oyun durduğunda maçın bitimine ise dört dakika kalmıştı. Rahatlıkla bu süreyi oyantıp, maçı bitirebilirdi. Burada bir art niyet vardı. Işıklar yandıktan bir dakika sonra ise rakibimiz lehine penaltı verdi. Penaltı kararına itirazımız yok. Ama golden sonra atağa başladığımız anda da maçı bitirdi.  Oyuna 10 dakika ara verdikten sonra sadece 1,5 dakika oynatmasını ne demek? Burada bence hakemin yanlışlığı değil, kastı vardı.Hakem için oyunun Allah’ı derler. Bence bu doğru değil. Oyunun kanunlarını uyguladıktan sonra oyunun Allah’I olabilir.

Peki şimdi bizim emeğimiz ne olacak? Biz maçta centilmenlik de gösterdik. Benzer forma durumunda misafir takımın formalarını değiştirmesi gerekirken, bunu biz yaptık. Bizim sıkıntımız hakemle, Mehmetçik’e bir sözümüz yok.

BÖYLE HAKEMLERLE , OYNAMAYALIM DAHA İYİ

Böyle hakemlerle maç yapacaksak oynamayalım daha iyi. Hakemler böyle art niyetli davranacaksa, Federasyonumuz başka hakemler bulmalıdır.

Nasıl bir takım futbolcu, sponsor ve saha bulmakla sorumluysa, federasyon da hakem bulmak zorundadır. Böyle hakemler bulacaklarsa da bıraksınlar, onları da biz bulalım.

Ligimiz de böyle art niyetli hakemlerle bir yere ulaşamaz. Bir hakem maçını dürüstlük çerçevesinde yönetirse, o zaman saygıya da, övgüyü de layık görülür. Yanlış yapmak başka şey, art niyetli olmak bambaşka şeydir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.