kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
STERLIN
40,3008
BITCOIN
$66.114
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Nefesler tutuldu: İngiltere – Almanya maçı bugün

Nefesler tutuldu: İngiltere – Almanya maçı bugün
29.06.2021
0
A+
A-

Günün ilk maçında, Avrupa’nın en büyük rekabetlerinden birinde, İngiltere ile Almanya kozlarını paylaşacaklar.

Londra’daki Wembley Stadyumu’nda saat 17:00’de başlayacak müsabaka TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Bu karşılaşmayı kazanan takım, çeyrek finalde İsveç – Ukrayna maçının galibiyle oynayacak.

İki takım tarihleri boyunca unutulmaz maçlara imza attılar. İngiltere bir büyük turnuvada rakibini son olarak 1966 Dünya Kupası finalinde yenebildi. O şampiyonluk bugün hâlâ İngiltere’nin tek dünya şampiyonluğu.

Birleşik Krallık’ta düzenlenen EURO 96’nın yarı finalinde iki takım unutulmaz bir maç oynadılar. Penaltılara giden yarı final mücadelesinde finale yükselen ve sonrasında turnuvayı şampiyon tamamlayan taraf Almanya oldu. O yarı final maçında İngiltere adına penaltıyı kaçıran isim, bugün takımı çalıştıran Gareth Southgate’di.

İki ekip son olarak, bir büyük turnuvada, 2010 Dünya Kupası’nda karşılaştılar. Son 16 turunda oynanan o maçı Almanya 4-1 kazandı.

İngiltere’de bir eksik bulunmuyor. Almanya’da Robin Gosens, İlkay Gündoğan ve Antonio Rüdiger’in durumları maç saatinde netlik kazanacak.

İngiltere’de Foden, Almanya’da ise Ginter, Gündoğan, Havertz, Kimmich ve Sane bu maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki müsabakada cezalı duruma düşecekler.

Muhtemel 11’ler

İngiltere:  Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Foden, Mount, Sterling; Kane

Almanya:  Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry

Bu istatistiklere dikkat!

  • İngiltere ile Almanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde üçüncü kez karşı karşıya geliyor. İki ülkenin ilk maçını 1996 yarı finalinde Almanya (seri penaltılar sonucunda), ikinci karşılaşmasını ise Euro 2000 gruplarında İngiltere kazandı.
  • İngiltere ile Almanya, Wembley Stadyumu’nda 13’üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu stattaki ilk beş Almanya maçının dördünü kazanan İngiltere (1M), daha sonraki yedi karşılaşmada galibiyet alamadı (2B 5M).
  • İngiltere ile Almanya, büyük turnuvalar tarihinde sekizinci kez karşı karşıya geliyor. Daha önceki yedi maçta taraflar ikişer galibiyet alırken, üç karşılaşma berabere sonuçlandı.
  • Wembley Stadyumu’ndaki 300’üncü maçına çıkmaya hazırlanan İngiltere (187G 73B 39M), ev sahibi statüsünde çıktığı 14 büyük turnuva maçının hiçbirini kaybetmedi (9G 5B).
  • İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı hiçbir eleme turu maçını 90 dakika sonunda kazanamadı (4B 2M). Bu aşamalardaki dört karşılaşması seri penaltılarla sonuçlanan İngiltere, sadece Euro 96’da İspanya’yı bu şekilde eleyebildi.
  • Boy gösterdiği son üç Avrupa Şampiyonası’nda da yarı finale kalmayı başaran Almanya, 1996’dan bu yana gruptan çıktığı turnuvaların tamamında son dört takım arasında yer aldı.
  • Son dört galibiyetini de 1-0’lık skorlarla alan İngiltere, daha önceki 26 galibiyetinin dördünü bu skorla elde etmişti. Ada ülkesi, tarihinde sadece bir kez bu şekilde üst üste beş galibiyet aldı (1990).
  • Büyük turnuvalarda çıktığı son sekiz maçta da gol yiyen Almanya, ülke tarihinde en fazla dokuz maçlık bir seri yaşadı (1934-1954 arasında).
  • İngiltere formasıyla çıktığı son 19 maçta 14 gol atan Raheem Sterling, milli takım kariyerinde kaydettiği 16 golün tamamını resmi karşılaşmalarda buldu. İngiltere tarihinde gollerinin tamamını resmi maçlarda kaydederek Sterling’den daha fazla yüksek sayıya ulaşan tek oyuncu Steve Bloomer (28).
  • Kulüp kariyerinde Wembley Stadyumu’nda iki gol kaydeden İlkay Gündoğan (2013 Şampiyonlar Ligi finali & 2018 Premier Lig), Per Mertesacker’in ardından hem Almanya Milli Takımı, hem de kulübünün formasıyla bu statta gol sevinci yaşayan ikinci oyuncu olabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.