kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
STERLIN
40,5700
BITCOIN
$63.337
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“Manchester City ve PSG , Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmeli”

“Manchester City ve PSG , Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmeli”
20.11.2018
0
A+
A-

İspanya Ligi Başkanı Javier Tebas, UEFA’dan Finansal Fair Play kurallarını ihlal eden Manchester City ve Paris Saint Germain’in (PSG), Şampiyonlar Ligi’nden ihracına kadar cezalandırılmalarını istedi.

Alman Der Spiegel gazetesi ve Fransız internet portalı MediaPart’ın derlediği Football Leaks belgelerinde Manchester City ile Paris Saint Germain’in UEFA Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettikleri ortaya çıkmıştı.

City ve PSG iddiaları yalanlayıp, her şeyin kurallara uygun olduğu bildirileri yalanlarken; daha önce iki kulübü hedef alan İspanya Ligi Başkanı Javier Tebas, bir kez daha UEFA’ya çağrıda bulundu. Son belgeler üzerine konuşan Tebas, “İki sene önce PSG ve Manchester City’nin UEFA’yı aldattığını söyledim. Bu belgeler benim için sürpriz olmadı. UEFA’nın bu konuda bir şey yapması önemlidir. Burada dünya futbolunun dengesini ve oyunun yapısını bozan bir şeyler var. Bu iki takımı cezalandırmanız gerekir.” dedi.

Miami’de düzenlenen spor organizasyon etkinliği Soccerex’te, Goal.com’un sorularını yanıtlayan Tebas, PSG’nin FFP kurallarını ciddi şekilde ihlal ettiğini vurguladı ve “Onları bir yıl Şampiyonlar Ligi’nden ihraç etmek, bu kuralların ciddiye alınması gerektiği konusunda önemli bir mesaj olur. Bu sadece PSG’ye özgü ceza değil; ancak kurallara herkesin uyması gerekliliği ortaya çıkar.” diye konuştu.

Manchester City’ye ceza konusunda fazla ısrarcı olmayan Tebas, buna karşın takımların FFP kurallarını ciddiye almaları için İngiliz şampiyonunun araştırılması gerektiğini de vurguladı.

FFP kurallarına yabancı olmayan PSG ve Manchester City, 2014’te UEFA tarafından cezalandırılmıştı. Manchester City, 49 milyon Euro ceza öderken; PSG’yle birlikte kadro kısıtlaması cezasına çarptırılmıştı. (NTVSPOR)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.