kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
STERLIN
40,4031
BITCOIN
$62.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Arsene Wenger: Mesut Özil Milli Takıma dönmeli

Arsene Wenger: Mesut Özil Milli Takıma dönmeli
18.10.2018
0
A+
A-

Wenger, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Arsenal‘da birlikte  çalıştığı Mesut Özil‘in değerli bir futbolcu olduğunu belirterek “Almanya’nın  Mesut Özil’e ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Joachim Löw’ün milli takıma dönmesi  için onu ikna edeceğini umuyorum. O harika bir oyuncu ve Dünya Kupası’nda da kötü  değildi.” ifadesini kullandı.

Futbolcuların her an hazır olması gerektiğini aktaran tecrübeli teknik  adam, “Mesut Özil’in milli takımdan ayrılması hoşuma gitmedi. Bir futbolcunun  Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası’nda oynamayacağını bilmesi, motivasyon kaybı  oluşturur. Milli takımda oynamadığı takdirde tam anlamıyla hazır olamaz.”  şeklinde konuştu.

Öte yandan Arsenal’daki görevinden ayrıldıktan sonra yeterince  dinlendiğini ifade eden Wenger, kendini hazır hissettiğini ve ocak ayında bir  takım çalıştırmaya sıcak baktığını belirtti.

Almanya Milli Takımı, 30 yaşındaki Mesut’un ayrılmasının ardından  çıktığı 4 maçta birer galibiyet ve beraberlik ile 2 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu  karşılaşmalarda Peru’yu 2-1 yenen ve Hollanda‘ya 3-0 kaybeden Almanlar, evinde  0-0 berabere kaldığı Fransa‘ya deplasmanda ise 2-1 mağlup oldu.

Türk asıllı Alman oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan‘ın yanı sıra  İngiltere Premier Lig’de forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında bir  etkinlik çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra‘da buluşarak  fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya’da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a linç  kampanyasına varan ırkçı saldırılar ile eleştiriler yapılmış ve Mesut Özil,  Rusya‘nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası‘ndan sonra Almanya  Milli Takımı’nı bıraktığını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Mesut  Özil, açıklamasında Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel’i  doğrudan eleştirmişti. (SKORER)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.