kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
STERLIN
40,7110
BITCOIN
$64.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Grammy Ödülleri sahiplerini buldu! Beyonce başarısıyla tarihe geçti

Grammy Ödülleri sahiplerini buldu! Beyonce başarısıyla tarihe geçti
15.03.2021
0
A+
A-

Müzik endüstrisinin en önemli ödülü olarak nitelendirilen Grammy Ödülleri, dün yapılan törenle 63’üncü kez sahiplerini buldu. Kırmızı halıda renkli görüntülerin yaşandığı ödül töreninde Beyonce başarısıyla tarihe geçmeyi başardı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı ertelenen Grammy Ödül töreni, dün gece Los Angeles’taki Staples Center’da gerçekleşti. Tedbirler nedeniyle seyirci alınmayan törene sınırlı sayıda ünlü isim katıldı. Tören ne kadar kısıtlı sayıda isimle yapılsa da kırmızı halıdaki şıklık dikkatlerden kaçmadı.

KARİYERİNİN 28. GRAMMY ÖDÜLÜ’NÜ ALDI

Ödüller açısından geceye damga vuran kişi ise Beyonce oldu. Kırmızı halıya çıkmayan ancak ödülünü almak için sahneye çıkan Beyonce, kariyerinin 28’inci Grammy Ödülü’nü kazanarak tarihe de adını yazdırdı. Black Parade ile en iyi R&B, Brown Skins Girls ile en iyi müzik videosu, Savage ile Meghan Thee Stallion ile birlikte en iyi rap performansı dallarında Grammy’nin sahibi olan Beyonce, dün geceki törende, 27 Grammy ile bu alanda bir rekoru elinde bulunduran Alison Krauss’un unvanını da elinden almış oldu. Beyonce, 28 Grammy ödüllü ilk müzisyen olarak da tarihe geçti.

GRAMMY’NIN EN GENÇ ÖDÜL ALAN İSMİ OLDU

Beyonce’un kızı Blue Iyvy 9 yaşında Grammy ödülü aldı. Beyonce ile Jay-Z’nin kızı 9 yaşındaki Blue Ivy Carter’ın, annesi Beyonce ve Wizkid ile çektiği “Brown Skin Girl” klibi “En iyi müzik videosu” ödülünü kazandı. Carter, Grammy tarihinde ödül alan en genç ikinci kişi oldu.

2002’de 8 yaşındaki Leah Peasall, “The Peasall Sisters” grubu ile içinde yer aldığı “O Brother, Where Art Thou?” albümü “Yılın albümü” seçilmişti.

TAYLOR SWIFT YILIN ALBÜMÜ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Komedyen Trevor Noah’ın sunduğu Los Angeles’teki törende, “Yılın şarkısı” ödülünü H.E.R’in yazdığı ve Tiara Thomas ile seslendirdiği “I Can’t Breath” şarkısı kazandı. “Yılın albümü” dalında Taylor Swift’in “Folklore” albümü ödüle layık görüldü. Üçüncü kez bu ödülü alan Swift’in 2010’da “Fearless” albümü 2015’te ise “1989” albümü “Yılın albümü” ödülünü almıştı.

İŞTE ÖDÜL ALAN İSİMLER

“En iyi solo performans” dalında Harry Styles’ın seslendirdiği “Watermelon Sugar” ödüle layık görüldü. “En iyi pop-grup performansı” dalında da ödülü Lady Gaga ve Ariana Grande’nin seslendirdiği “Rain on Me” şarkısı kazandı.

Pop türünde, “En iyi Pop vokal albümü” ödülünü, Dua Lipa’nın “Future Nostalgia” albümü aldı. “En iyi Rock albümü” dalında kazanan “The Strokes” grubunun “The New Abnormal” albümü olurken, “En iyi Rock Şarkısı” ödülü Brittany Howard’ın seslendirdiği “Stay High” şarkısına, “En iyi Rock Performansı” ise Fiona Apple’ın “Shameika” şarkısına verildi.

“En iyi Rap performansı” ve “En iyi Rap şarkısı” ödülünü, Megan Thee Stallion’un Beyonce ile seslendirdiği “Savage” şarkısı kazanırken, Grammy’de ilk kez bir kadın, “En iyi Rap şarkısı” ödülünü almış oldu. Megan Thee Stallion aynı zamanda “En iyi yeni sanatçı” ödülüne layık görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.