kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3664
EURO
34,8047
STERLIN
40,6827
BITCOIN
$59.225
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ortak basın açıklaması gerçekleştirdi

TC  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar  ortak basın açıklaması gerçekleştirdi
12.06.2023
0
A+
A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçilmesinin ardından ilk ziyaretinde heyetler arası görüşmede en önemli konu başlıklarından birinin “kablo ile elektrik” olduğunu ifade ederek, Yeni Ercan Havalimanı için de gerekli talimatı verdiğini “20 Temmuz’da Yeni Ercan’da görüşmek üzere” diyerek dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında ‘Anavatan olarak KKTC’nin yanındayız. Samimi çözüme desteğimizi sürdürürken KKTC’ye katkılarımızı da devam ettireceğiz’ ifadelerini kullandı

Erdoğan’nın ortak basın açıklamasında ki öne çıkan satır başları;

”14 Mayıs seçimlerimizi demokrasimize yakışır şekilde tamamladık. İlk yurtdışı ziyaretimi Kıbrıs’a yapma geleneğimizi devam ettirmiş bulunuyoruz.

3 Haziran’da göreve başlama törenimize iştirak eden tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Tatar ile yaptığımız görüşmede gündemimizdeki tüm konuları ele aldık. Elektrik sorunu ile ilgili kablo ile elektrik sağlanması en önemli adımımız olacaktır. Bu adımla Kıbrıs’ta elektrik kesintisi sorunu ortadan kalkacaktır. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı bir tutum izlemiştir. Taleplerimiz açıktır. Kıbrıs Türk tarafı hiç bir zaman azınlık olmayacaktır.

Kıbrıs Türklerinin gayretlerine rağmen Rum tarafının uzlaşmaz ve maksimalist tavrı nedeniyle yıllar kaydedildi.

Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Doğalgaz ve hidrokarbon yataklarının eşit dağılımı için çalışacağız.

Garantör ülke olarak her zaman diyaloga öncelik verdik. Anlamsız silahlanma hareketlerine girenler bunun getireceği tehlikeyi hesap etmelidirler.

Anavatan olarak KKTC’nin yanındayız. Samimi çözüme desteğimizi sürdürürken KKTC’ye katkılarımızı da devam ettireceğiz.

Derinya bölgesinde 1192 adet sosyal konutun inşaasına yakında başlıyoruz. Çift yönlü elektrik imalat borusunun üretilmesi önceliklerimizdendir.

Türkiye’den getirdiğimiz suyu kısa sürede tarımsal sulama amacıyla üreticilerimizin istifadesine sunacağız. 500 yataklı hastane için ihale sürecine yakında çıkıyoruz.

Tüm Kıbrıs Türk kardeşlerime misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Yardımcım Cevdet beyi hızlıca Kıbrıs’a göndererek heyetle beraber Ercan Havalimanı’nın bitirilmesini arzuluyoruz. İnşallah 20 Temmuz’da yeni havalimanına inmek istiyorum

Bizim yol haritamız belli. Yol haritamız barış üzerine endeklenmiştir. Barışı engellemek isteyenler olursa farklı proje uygulamasına geçmek zorunda kalırız. Biz diyoruz ki önümüze bir engel çıkarılmasın ve Ege Denizi bir barış denizi olarak kalsın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.