kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
STERLIN
40,6119
BITCOIN
$64.533
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

KKTC Turizm Bakanlığı’ndan İngiltere’ye tanıtım atağı

KKTC Turizm Bakanlığı’ndan İngiltere’ye tanıtım atağı
22.08.2018
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta turizmi geliştirmek ve İngiltere pazarını geri kazanmak için İngiltere’de tanıtım atağında bulunuyor.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın, Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerini ve kültürünü dünyada daha fazla kişiye duyurmayı amaçlayan çalışmaları devam ediyor.

Son zamanlarda özelikle İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a giden turist oranında ciddi bir düşüş yaşanmakta. Bu nedenden dolayı, İngiltere pazarını geri kazanmak için KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere pazarına yönelik turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde girişimlerde bulunacağını kaydetti.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı, İngiltere’de tanıtım yapabilmek için yasa düzenlemesinin meclisten yeni geçtiğini ve tanıtım kampanyalarının başladığını açıklamıştı. Tanıtım konusunda tedbirleri almaya başladıklarının altını çizerek, İngiltere’deki tur operatörleri ile maddi destek vermek için temasta olduklarını, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

İngiltere’de tanıtım yapabilmek için yasa düzenlemesinin meclisten yeni geçtiğini ve tanıtım kampanyalarının başladığını açıklayan Bakan Ataoğlu, reklam ve tanıtım konusunda tedbirleri almaya başladıklarının altını çizdi.

Londra Gazete’ye konuşan Londra Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, KKTC Turizm ve Çevre Bakanın reklam ve tanıtım konusunda İngiltere’deki tur operatörlerine yönelik maddi destek hakkında şu açıklamayı yaptı:

“KKTC Turizm Bakanlığı tarafından İngiltere’deki tur operatörlerine yönelik maddi bir destek olacaktır. İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a yönelik turist sayısını arttırmak ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak amacıyla böyle bir girişim genişletilecek. İngiltere’den turist getiren tur operatörlerine Bakanlığımız tarafından teşvik edilecek.”

 

İngiltere Bağımsız Kıbrıs Türk Tur Operatörler Birliği Başkanı Refik Niyazi, KKTC Turizm Bakanlığı tarafından İngiltere’deki tur operatörlerine yönelik açıklanan girişimi olumlu karşıladıklarını belirtti.

Refik Niyazi ifadesine şöyle devam etti:

“Turizm Bakanımız Fikri Ataoğlu tarafından özellikle İngiltere’deki reklam ve tanıtım konusunda tedbirler alması bizler için sevindirici. Böyle bir girişimi kesinlikle olumlu karşılıyoruz ve İngiltere’deki tur operatörleri olarak ellimizden geleni yapacağımızı temin edebiliriz.

Devletimiz sunduğu destekle İngiltere pazarını eski günlerine dönmesi için çalışacağız. Devletimizin desteği önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dileriz. İngiltere’deki tur operatörleri ile KKTC turizm ve tanıtma ofisi ile işbirliği içinde çalışıp, İngiltere pazarını canlandıracağız. Geçmişteki eski teşvikler tekrar gerçekleşir eğer bu zaten kaçınılmaz olacaktır. Devlet ne kadar katkı koyarsa, biz de daha fazlasını koymaya hazırız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.