kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5798
EURO
34,9832
STERLIN
40,6549
BITCOIN
$64.160
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra polisinden Kaçak taksicilere operasyon

Londra polisinden Kaçak taksicilere operasyon
08.02.2014
0
A+
A-

minicab polis operasyon

Londra polisi kaçak taksicilere savaş açtı. Geçen hafta yapılan operasyonlarda 5 binden fazla minicab ve kiralık aracı durduran yetkililer, lisanssız taksicilik yapmakla suçlanan 170’den fazla şoförü yakaladılar.

Londra’nın ulaşımından sorumlu TfL Güvenli Ulaşım Birimi ve Londra Polisi’nin ortak yürüttüğü ‘Gece Güvenli Ulaşım’ isimli operasyonda gözaltına alınan şoförler, herhangi bir taksi ofisi tarafından rezerve yapılmadan yolcu taşımak, kamu ulaşımı açısında tehlikeli araç kullanmak ve cinsel tacizin de aralarında bulunduğu çeşitli eylemlerinden dolayı soruşturuluyorlar. Yapılan operasyon yasadışı olarak, daha önceden ayarlanmamış bir şekilde sokaktan vatandaşları alan taksicilere karşı yapıldı. Operasyonun asıl amacının illegal taksiler aracılığıyla ortaya çıkan cinsel taciz suçları azaltmak olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında polis 5 bin taksi ve özel kiralanmış aracı durdurdu.

Ayrıca toplumdaki farkındalığın arttırılması amacıyla polis ve Londra’nın ulaşımından sorumlu Transport for London 24 farklı üniversite organizasyonun katılarak 77 binden fazla öğrenciye ulaştı. Geceleri Güvenli Ulaşım projesi, Londra’da taksiyle ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla 2002’de başlatılmıştı. Proje kapsamında insanların farkındalığının arttırılması, ruhsat regülasyonlarının sıklaştırılması, taksilerin daha iyi kontrol edilmesi hedefleniyor.

İngiltere’de önceden telefon veya internet üzerinden ayırtılmayan taksilere binmek yasal değil. Sadece resmi Londra taksilerine yoldan çevirerek binilebiliyor.

TOPLUMUMUZUN EN GÖZDE MESLEKLERİ ARASINDA

mini cab resim 1

‘Mini cab; olarak adlandırılan özel taksi işletmeciliği İngiltere’de yaşayan Türkiye ve Kıbrıslı göçmenleri en gözde mesleklerinden birisi haline gelmiş durumda. Özellikle Kuzey Londra`da yaşayan yüzlerce göçmenin para kazanma alanı haline gelen taksi şoförlüğü, işsizlik sorununun artması ile birlikte her geçen gün daha da popüler hale geldi.

TFL’in yetkili olduğu taksi lisansları konusunda 2011 yılında yayınlanan bir rapora göre Londra genelinde 50 bin dolayında taksi lisansı bulunan araç ve 60,000 dolayında lisanslı sürücü bulunuyor. Son 10 yılda iki kat artan lisans başvurularına ilginin artmasının en önemli nedeni, kalifiye olmayan göçmenlerin bu işe yönelmesi oldu. Başta Kuzey Londra olmak üzere başkentin her bölgesinde faaliyet gösteren mini cab şoförleri, çalışma saatlerindeki esneklik ve  ilk zamanlardaki iyi kazançlardan dolayı bu alanda yoğunlaşmaya başladılar. London Transport Ofice tarafından kontrol  edilen sürücü belgeleri  için 3 ay gibi süre tanınırken, GP’lerden alınacak sağlık raporu, CRB(Criminal Record) kontrolu olmazsa olmazlardan. İlk aşamada £400  gibi bir masrafla başlayan taksi sürücü belgesi, yeni  yol testi  uygulamasınıda devreye koydu. İlk aşamalarda dil sorunu nedeniyle soğuk bakılan taksi mesleği, şu sıralarda Türkiyelilerin tercih ettiği meslek sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

Londra polisi kaçak taksilere karşı duyarlılığı arttırmayı hedefliyor.

Londra polisi kaçak taksilere karşı duyarlılığı arttırmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.