kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3769
EURO
34,6897
STERLIN
40,5935
BITCOIN
$62.198
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kaddafi’nin uyarısı gerçek çıktı

Telegraph gazetesi, Libya’nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi’nin, İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair ile yaptığı bir görüşmede, hükümetinin devrilmesine izin verilmesi hâlinde cihatçıların Avrupa’ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı.

Kaddafi’nin uyarısı gerçek çıktı
09.01.2016
0
A+
A-

4700446 Blair visit to Africa...Prime Minister Tony Blair meets Libyan leader Colonel Muammar Gaddafi at his desert base outside Sirte south of Tripoli today. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday May 29, 2007. It is Mr Blair's second meeting with the country's ruler since Gaddafi renounced Libya's weapons of mass destruction programme in 2003. See PA story POLITICS Blair. Photo credit should read: Stefan Rousseau/PA Wire

Telegraph gazetesi, Libya‘nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi‘nin, İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair ile yaptığı bir görüşmede, hükümetinin devrilmesine izin verilmesi hâlinde cihatçıların Avrupa‘ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı.

KADDAFİ “AVRUPA’YA SALDIRACAKLAR” DEMİŞTİ

Tony Blair‘in, dönemin Libya lideri Kaddafi ile 25 Şubat 2011’de yaptığı telefon konuşmaları yazılı olarak yayınlandı. Telegraph’ın haberine göre, ‘Arap Baharı‘ olarak adlandırılan halk ayaklanmalarının ülkesine sıçramasının ardından, hükümetinin devrilmesinden altı ay önce Blair ile yaptığı telefon görüşmesinde Kaddafi, “Cihatçılar Akdeniz‘i kontrol etmek istiyor. Bunun ardından Avrupa‘ya saldıracaklar” dedi.

“Bu bir cihat hâli. Silahları var ve sokaktaki insanları terörize ediyorlar” diye devam eden Kaddafi, “Onlara akıl erdirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İSTİFA ETMEYİ REDDETTİ

Bir diğer konuşmada ise Blair, Kaddafi‘yi istifa etmesi için ikna etmeye çalıştı. AncakKaddafi bunu reddetti ve cihatçı grupların Libya‘yı ve Akdeniz‘i ele geçirmesini engellemek için kendisine sadık birliklerin silahlandırılması gerektiğini söyledi.

Ancak Kaddafi‘nin uyarıları dikkate alınmadı ve konuşmadan üç hafta sonra İngiltere‘nin de içinde  bulunduğu NATO koalisyonu Libya ordusunu bombalamaya başladı. Bunun birkaç ay sonrasında da Libya hükümeti düştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.