kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2897
EURO
34,7104
STERLIN
40,5346
BITCOIN
$62.385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı az bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Corbyn’den davet: Finsbury Park Camisi’ni ziyarete gel

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Londra’daki Finsbury Park Camisi’ni ziyaret etmesi için Trump’a davette bulundu.

Corbyn’den davet: Finsbury Park Camisi’ni ziyarete gel
21.12.2015
0
A+
A-

 

Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslüman karşıtı ifadelerine tepki olarak, ülkesinin çok inançlı ve çok kültürlü bir yer olduğunu göstermek üzere, Londra’daki Finsbury Park Camisi’ni ziyaret etmesi için Trump’a davette bulundu.

Huffington Post haber sitesine açıklamalarda bulunan Corbyn, Birleşik Krallık’taki yaşamın nasıl olduğunu Trump’a şahsen göstermek istediğini söyledi.

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Finsbury Park mahallesinin de yer aldığı Islington North bölgesini İngiliz Parlamentosunda temsil eden İşçi Partisinin lideri Corbyn, Trump’ın Birleşik Krallık’a girişinin yasaklanmasını istemediğini belirterek, şöyle konuştu:

 

Donald Trump

Donald Trump

“Eğer Donald Trump Britanya’ya gelmek istiyorsa ne güzel. Gelebilir ve bana Finsbury Park Camisi’ni gezerken eşlik edebilir. Ardından benimle birlikte bir sinagoga da gelebilir. Orada dolaşıp, laflayabiliriz. Biz bu ülkenin her bir köşesinde, Londra’da, Birmingham’da, Leicester’da, birbiriyle uyumlu, çok kültürlü ve çok inançlı bir toplum oluşturmayı başardık. Trump’ın gelip, bunu görmesi memnuniyetle karşılanır. Belki birşeyler öğrenir.”

Bu arada, ülkesi ve ABD arasındaki “özel ilişkiye” son verilmesi gerektiğine işaret ederek, İngiltere’nin artık “daha bağımsız bir dış politikaya” sahip olmasının vaktinin geldiğini bildiren Corbyn, “Son 60 yıldır, tüm dünya genelinde, temelde ABD’nin dış politikasını takip etmiş olmamızdan ötürü endişeliyim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.