kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3814
EURO
34,5947
STERLIN
40,4674
BITCOIN
$60.026
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Liverpool’un ilk iftar etkinliği Anfield’da gerçekleşti

Liverpool’un ilk iftar etkinliği Anfield’da gerçekleşti

Liverpool, Anfield Road’da 7 Nisan Pazartesi günü iftar programı düzenledi. Stadyumda ezan okunduğu anlar kameralara yansıdı.

Liverpool ve Liverpool Vakfı’nın ortak düzenlediği iftar yemeği, Anfield’da gerçekleştirildi. Premier Lig’in dev kulübü, ‘Ramazan’ı Paylaş’ programında ücretsiz olarak Müslüman taraftarlarını bir araya getirdi. Stadyumda yankılanan ezan sesi, sosyal medyada viral oldu.

Liverpool, Pazar akşamı Anfield’da 2,800 kişilik geniş bir toplulukla birlikte iftar etkinliğine ev sahipliği yaparak kent içinden farklı toplulukları bir araya getirdi. ‘Ramazanı Paylaş’ etkinliği, kulübün resmi yardım kuruluşu LFC Vakfı’nın, Liverpool Bölgesi Cami Ağı ile iş birliği içinde düzenlediği bir etkinlikti ve MP Ian Byrne, Fans Supporting Foodbanks girişiminin ortak kurucularından ve İngiliz boksör Natasha Jonas gibi çeşitli yerel konuşmacıları içeriyordu. Jonas, “Liverpool şehri gibi bir eriyik tenceresi olmasaydı, hiçbirimiz şu anda burada olmazdık. Toxteth’te büyüdüğüm bir şeydi. Jonas, ‘Kültürlerin karışımı ve birlikte olma ve dayanışma duygumuz, herkesin hoş geldiniz denilen bu tür etkinliklerde yansıtılır, inançlarına bakılmaksızın” şeklinde konuştu.

LFC Vakfı CEO’su Matt Parish, “Bu, İngiltere’nin en çeşitli şehirlerinden biri ve futbol kulüpleri bunun büyük bir parçasıdır. “Biz ilk futbol kulübü değiliz ama Liverpool FC olarak, en iyi şekilde yapmak ve doğru şekilde yapmak istedik. Bu birkaç yıldır hazırlık içinde ve muhteşem oldu.” dedi.

Geçen yıl, Chelsea, bir iftar etkinliği düzenleyen ilk Premier Lig kulübü olmuştu ve son birkaç hafta boyunca, PGMOL’un görevlilere, Müslüman oyuncuların oruçlarını açmalarına izin vermek için doğal bir oyun durduğunda, maçlarda duraklamalar yapılmıştır. Perşembe günü, Ibrahima Konate, Liverpool’un Sheffield United’ı yenmesinin ortasında orucunu açtıktan sonra Anfield kalabalığına teşekkür etti. LFC’deki etkinliklerden sorumlu Rishi Jain, “Duygusal ve gururluyum. Geçen haftanın olayları, bu futbol kulübünün ne olduğunu gösterdi. Konate’nin, The Kop’u alkışladığı ve tersinin olduğu bir an yaşadık. Bu futbol kulübünün tarihinde bir başka kilometre taşı anıdır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.