kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4087
EURO
34,8321
STERLIN
40,6808
BITCOIN
$62.284
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Gaunt: Seçimler nedeniyle İngiltere-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması gecikebilir

Gaunt: Seçimler nedeniyle İngiltere-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması gecikebilir
25.01.2024
0
A+
A-

Türkiye’deki İngiltere Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt “İngiltere’deki seçimler Türkiye ile olan ticari ilişkileri etkilemeyecektir, ama süreç belki istediğimizden veya beklediğimizden daha uzun sürebilir” dedi.

Türkiye’deki İngiltere Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, Türkiye-İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması’na giden süreci Bloomberg HT ‘ye değerlendirdi.

Gaunt, “Türkiye-İngiltere arasındaki ikili ilişkilerimizi ilerletmek için güçlü bir istek var. İki taraftan da gerçek potansiyelin farkına varmamız için çok önemli gelişmeler bunlar. Teknoloji alanında Türkiye- İngiltere arasında yeni ticaret anlaşmaları olabilir. Şu an itibari ile Türkiye’den yapılan ihracat biraz daha Türkiye’nin lehine gibi duruyor. Dolayısı ile biz burada Türkiye’ye olan ihracatımızı açık şekilde artırmak istiyoruz. Örneğin otomotiv veya hizmetler sektörü tarafında iyileşme sağlayabiliriz. Bence doğru adımlar atılıyor” şeklinde konuştu.

Pandemi sırasında dünya çapında ticarette çok ciddi bir düşüş olduğunu anımsatan Gaunt, Türkiye ile pandemi öncesinde 23 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz vardı. Şu anda da 27-28 milyar dolarlık bir hacimden bahsediyoruz. Dolayısı ile bu doğru yönde ilerleyen bir durum” dedi.

Türkiye’de Mart ayı sonunda yapılacak seçimlerin iki ülkenin ekonomik ilişkilerine nasıl yansıyacağına ilişkin Gaunt, “İngiltere’deki seçimler Türkiye ile olan ticari ilişkileri etkilemeyecektir. Öte yandan burada zamanlama çok önemli olacaktır. Türkiye serbest ticaret grubunda en öncelikli ülkelerden biri. İngiltere açısından bakınca Hindistan, Kanada aynı ülkelerle aynı pozisyonda yer alıyor. Görüşmeler başladığında İngiltere’de hangi hükümetin görevde olacağı da önemli olacaktır. Hangi hükümet gelirse gelsin burada bir engel teşkil etmeyecektir; ama süreç belki istediğimizden veya beklediğimizden daha uzun sürebilir” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.