kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3717
EURO
34,7805
STERLIN
40,7192
BITCOIN
$62.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra, dünyanın en iyi şehirleri listesinde birinci sırada

Londra, dünyanın en iyi şehirleri listesinde birinci sırada
23.11.2023
0
A+
A-

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak yaptığı analize göre, Londra dünyanın en iyi şehri, İstanbul ise 19. sırada.

Küresel danışmanların görev yaptığı, kentlerin potansiyellerini araştıran, gayrimeKentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak yaptığı analize göre, Londra dünyanın en iyi şehri, İstanbul ise 19. sırada.nkul, turizm ve ekonomik kalkınma alanında faaliyet gösteren Resonance Consultancy adlı kuruluş, 2024 yılının en iyi 100 şehrini belirlemek için bir çalışma yaptı. En iyi şehirleri belirlemede, bir kentin yaşanabilirliği, sevilebilirliği, refah düzeyi ve diğer birçok faktör kriter olarak alındı. Bu kriterler arasında eğitim düzeyi, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH), yoksulluk oranı, kaliteli restoran, mağaza, gece kulübü, yürüme yolları, bisiklet yolları, kaliteli parklar ve müzeler de yer aldı.

IŞILDAYAN BİR YILDIZ

Ayrıca Tripadvisor, Google, Facebook ve Instagram gibi sitelerdeki tavsiyeler de seçimlerde etkili oldu. Ardından dünyanın en iyi şehrinin Londra olduğu sonucuna varıldı. Londra’yı Paris ve New York izledi. Türkiye’nin göz bebeği İstanbul ise “2024 Yılı Dünyadaki En İyi Şehirler” listesinde 19’uncu sırada yer aldı. Resonance Consultancy’nin değerlendirmesinde İstanbul’un benzersiz coğrafi konumuna vurgu yapılarak şöyle denildi: “Avrupa ve Asya arasındaki kadim çarpışma, Türkiye’nin kinetik başkentinde ışıldıyor. Bu nedenle İstanbul, içeride ve dışarıda mekan duygusu açısından en cazip şehirlerden biri.”

SINIFI GEÇEN 20 ŞEHİR

“Dünyadaki en iyi şehirler listesi”nin ilk 20’sinde sırasıyla şu şehirler yer aldı: Londra, Paris, New York, Tokyo, Singapur, Dubai, San Francisco, Barselona, Amsterdam, Seul, Roma, Prag, Madrid, Berlin, Los Angeles, Chicago, Washington, Pekin, İstanbul, Dublin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.