kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3832
EURO
34,7182
STERLIN
40,5869
BITCOIN
$60.686
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere, otonom araç kazalarından üreticiler sorumlu olacak

İngiltere, otonom araç kazalarından üreticiler sorumlu olacak
09.11.2023
0
A+
A-

İngiltere hükümetinin otonom araç geliştirme planı kapsamında Birleşik Krallık’ta meydana gelecek kazalardan, sürücüsüz araç sahiplerinden ziyade otomobil üreticileri yasal olarak sorumlu olacak.

Kral Charles, önümüzdeki parlamento oturumu için hükümetin yasama gündemini belirlerken hükümetin bir Otomatik Araçlar Yasa Tasarısı sunacağını söyledi. Mevzuat, şirketlere ceza verme yetkisi verecek ve sürücüsüz araç kullanan kişilere soruşturmaya karşı dokunulmazlık sağlayacak.

Uymayana ceza var

Sürücüsüz araç şirketleri, araçlarının en ciddi durumlarda güvenlik standartlarını karşılayamaması durumunda Birleşik Krallık’ta ceza davasıyla karşı karşıya kalabilir.

Tasarı, aynı zamanda yanıltıcı pazarlamayı da yasaklayacak; bu da yalnızca güvenlik eşiğini karşılayan araçların sürücüsüz araç olarak pazarlanabileceği anlamına geliyor.

Hükümet, tasarının kullanıcıları koruyacağını ve endüstride güvenliği artıracağını söyledi. Hükümet, “Araç kendi kendine giderken, aracın gidişinden bir kişi değil şirket sorumlu olacak.” dedi.

Sürücüsüz araç endüstrisi uzmanları, ulusal düzenleyici çerçevelerin ve yasal sorumluluk oluşturmanın, otonom araçların kamu tarafından kabul edilmesi ve sigorta şirketlerinin teminat sunması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Tasarı, olayları araştırmak ve güvenlik çerçevesini iyileştirmek için süreçler oluşturacak ve aynı zamanda sürücüsüz araç olarak sınıflandırılan araçlara yönelik eşiği de belirleyecek.

Eyaletlerin sürücüsüz araçların test edilmesinde öncülük yaptığı ABD’de, Kaliforniya düzenleyicileri geçen ay General Motors’un sürücüsüz araç birimi Cruise’a, teknolojinin güvenliğini “yanlış tanıttığını” söyleyerek araçlarını eyalet yollarından kaldırmasını istemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.