kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
STERLIN
40,7448
BITCOIN
$62.972
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da Kamala Harris’i Gazze’deki ateşkes için protesto yapıldı

Londra’da Kamala Harris’i Gazze’deki ateşkes için protesto yapıldı
02.11.2023
0
A+
A-

Londra’da toplanan göstericiler, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i Gazze’deki acil ateşkes çağrısı yaparak protesto etti. Göstericiler, Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek, ‘Özgür Filistin’ ve ‘Kamala Harris, Rishi Sunak, Keir Starmer ellerinizde kan var’ sloganları attı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze ve Orta Doğu’daki durumu ele aldı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre, Sunak, Sisi ile görüşmesinde, Refah Sınır Kapısı’nın İngiliz ve diğer ülke vatandaşları ile yaralı Filistinlilerin Gazze’yi terk etmeleri için açılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Görüşmede, iki lider, Gazze’ye insani yardım akışının arttırılmasına yönelik acil çalışmaları ele aldı. Sunak, Mısır Kızılayının çalışmalarını desteklemek üzere İngiltere’den ikinci bir yardım uçuşu planları hakkında Sisi’ye bilgi verdi.

Sunak, ayrıca, hayat kurtaran yardım ve tıbbi tedavinin sivillere mevcut tüm yollardan ulaşmasını sağlamanın en önemli önceliği teşkil ettiğini ve ülkesinin daha fazla destek sağlamaya hazır olduğunu aktardı.

Rehineler konusu da gündeme geldi

Görüşmede, iki lider, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak, Orta Doğu’da gerilimin tırmanmasını önlemek ve Filistin halkı için uzun vadeli barış ve refah sağlamak amacıyla yürütülen diplomatik çabaları da ele aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki İngiliz vatandaşlarından ilk grubun, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır’a geçtiğini duyurmuştu. İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından 20 Ekim’de Mısır’ı ziyaret etmişti.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.  31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 16’ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de el-Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648’si çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı. İsrail ordusu, Gazze’ye 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.