kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2671
EURO
35,0746
STERLIN
40,8463
BITCOIN
$63.666
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Londra’da inşaat işçisini vuran polis cinayetten yargılanacak

Londra’da inşaat işçisini vuran polis cinayetten yargılanacak
21.09.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da inşaat işçisi Chris Kaba’yı vuran polis memurunun cinayetten yargılanacağı açıklandı. Kaba’nın ölümüne neden olan polis memuru, Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Karar, Kaba’nın ailesi tarafından memnuniyetle karşılandı. CPS, delilleri kapsamlı bir şekilde incelediğini belirtti ve polis yetkilileri de mahkeme sürecinin işlemesine müsaade edilmesi gerektiğini vurguladı. Kaba, Streatham Hill’de polis tarafından takip edilmiş ve önü kesilmişti. Bir polis memurunun aracına açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da inşaat işçisi Chris Kaba’yı vuran polisin cinayetten yargılanacağı bildirildi.

BBC’nin haberine göre, İngiltere Kraliyet Savcılık Hizmetlerinden (CPS) yapılan açıklamada, 5 Eylül 2022’de Londra’nın güneyinde bulunan Streatham Hill’de bir polis operasyonu sırasında Kaba’nın ölümüne neden olan polis memurunun, Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde cinayetten yargılanacağı belirtildi.

Kaba’nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, kararın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

CPS Özel Suçlar Bölümü Başkanı Rosemary Ainslie, CPS’nin “delilleri kapsamlı bir şekilde incelediğini” söyledi.

Polis yetkilisi Helen Millichap, kararı “önemli ve ciddi bir gelişme” olarak nitelendirerek mahkeme sürecinin işlemesine müsaade edilmesi gerektiğini kaydetti.

İnşaat işçisi olan Kaba, Streatham Hill’de birkaç polis aracı tarafından takip edilmiş ve önü kesilmişti. Kaba, bir polis memurunun aracına açtığı ateşte tek kurşunla yaşamını yitirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.