kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4050
EURO
34,8052
STERLIN
40,6683
BITCOIN
$62.352
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Macron, İngiltere Kralı 3. Charles’ın Fransa ziyaretini dostluk göstergesi olarak nitelendirdi

Macron, İngiltere Kralı 3. Charles’ın Fransa ziyaretini dostluk göstergesi olarak nitelendirdi
21.09.2023
0
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Kralı 3. Charles’ın Fransa ziyaretinin dostluk göstergesi olduğunu belirtti. Macron, Kral 3. Charles’a hitaben yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek, gelecek yıl Birleşik Krallık-Fransa Dostluk Antlaşması’nın 120. yılını kutlayacaklarını söyledi. Kral 3. Charles ise Fransa’ya daveti ve resmi ziyaretinin ilk gününde kendisini karşılayan Macron’a teşekkür etti ve iki ülkenin zorluklarla başa çıkabilmesi için dostluğunun önemine vurgu yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Kralı 3. Charles’ın Fransa ziyaretinin “dostluk” göstergesi olduğunu belirtti.

İngiltere Kralı 3. Charles, 3 günlük resmi Fransa ziyareti kapsamında, Macron’un kendisi için Versay Sarayı’nda verdiği yemeğe katıldı.

Macron ve eşi Brigitte Macron’un ev sahipliği yaptığı yemekte, Kral 3. Charles, eşi Camilla ve Fransa Başbakanı Elisabeth Borne’un da aralarında olduğu 160 davetli yer aldı.

İngiltere Kralı 3. Charles ve Macron yemekten önce konuşma yaptı.

Macron, Kral 3. Charles’a hitaben “Hükümdarlığınızın ilk aylarında Fransa’yı ziyaret etmeyi seçmeniz, dostluk ve güvenin göstergesidir” dedi.

Emmanuel Macron, Kral 3. Charles’ın daha önce Fransa’nın farklı kentlerine 30’un üstünde ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Fransa ve İngiltere arasındaki yoğun tarihi bağlara dikkati çeken Macron, Kral 3. Charles’ın ölen annesi İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve babası Prens Philip’i andı.

Fransa ile İngiltere arasındaki ilişkilerin her zaman barışçıl olmadığını kaydeden Macron, iki ülkenin gelecek yıl Birleşik Krallık-Fransa Dostluk Antlaşması’nın 120. yılını kutlayacağına değindi.

Macron, “Kıtamızın geleceğinin bir kısmını birlikte yazmaya ve zorlukları aşmaya devam edeceğimizi biliyorum.” diye konuştu.

Kral 3. Charles, İngilizce ve Fransızca yaptığı konuşmada, Fransa’ya daveti ve resmi ziyaretinin ilk gününde kendisini karşıladığı için Macron’a teşekkür etti.

Fransa ve İngiltere’nin 21. yüzyılın zorluklarıyla başa çıkabilmesi için dostluğunu canlandırması gerektiğini ifade eden Kral 3. Charles, “Ülkelerimiz zulme karşı birleşti ve en savunmasız kişileri, özellikle de doğal afetlerin veya çatışmaların yıkıcı etkilerinden zarar görenleri destekliyor.” dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.