kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.796
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
21°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Kuzey Londra’da çöken betonu bulunan okulların tam listesi açıklandı

Kuzey Londra’da çöken betonu bulunan okulların tam listesi açıklandı
12.09.2023
0
A+
A-

Kuzey Londra’da en az yedi okulun binalarında çöken beton olduğu doğrulandı. Eğitim Bakanlığı (DfE), bugün (6 Eylül) öğle saatlerinde çökmeye yatkın takviyeli otoklavlanmış hafif beton (Raac) içeren okulların tam listesini yayınladı.

Bu yedi okulun çoğunluğu Haringey bölgesinde bulunuyor, toplamda dört okul bu bölgede yer alıyor. İngiltere genelinde 147 eğitim kurumu, hükümetin uzun süredir beklenen listesinde yer alıyor.

Hükümet ne dedi? Eğitim Bakanı Gillian Keegan şunları söyledi: “Biliyorum ki bu, bu durumdan etkilenen velilerin, öğretmenlerin ve çocukların yeni döneme başlamak istemediği son yoldur, ancak her zaman öğrenci ve personelin güvenliğini sağlamak benim önceliğim olacaktır.

“Okullar, kolejler, konseyler, kiliseler ve akademi kuruluşlarının yoğun çalışmaları sayesinde, Raac’ın bulunduğu çoğu kurum, dönemin başında tüm öğrencilere açılmıştır.

“Etkilenen tüm kurumları, özel görevli caseworker ekibimiz aracılığıyla veya önlemleri almak için sermaye finansmanıyla desteklemeye devam edeceğiz.

“Ayrıca anketleri hızlandırıyoruz ve tüm sorumlu kurumların Raac hakkında bildiklerini bize bildirmelerini talep ediyoruz, böylece kurumların güvende ve desteklenmekte olduğundan emin olabiliriz.”

Yerel yetkililer ne dedi?

Barnet Bir sözcü şunları söyledi: “Dün (5 Eylül), sorumlu olduğumuz 51 okulun incelemesini tamamladık. Mühendislik inceleme ekiplerimizin, okullarımızın hiçbirinde Raac ile ilgili sorun bulamadıklarını doğrulayabiliriz.”

“DFE tarafından doğrudan gerçekleştirilen bir anketle Raac’ın bir binasında olduğunu öğrendik. Bu alan güvenli hale getirildi.”

Brent Brent Konseyi lideri Cllr Muhammed Butt şunları söyledi: “Brent’teki (St Gregory’s Catholic Science College) bir okulun binalarından birinde takviyeli otoklavlanmış hafif beton (RAAC) tespit edilmiştir.”

“Emniyet tedbirleri alınıyor ve etkilenen alanı desteklemek için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların, öğrencilerin planlandığı gibi Salı günü güvenli bir şekilde dönmesi için Pazartesi günü tamamlanması gerekiyor.”

Camden Bir sözcü şunları söyledi: “Hükümet, şu anda Camden’daki hiçbir okula Raac konusunda talimat vermedi ve hiçbir okulun kapatılmasını beklemiyoruz.”

“Kendi kontrollerimizi yapmaktayız ve ilk incelemelerimiz okullarımızın etkilenmediğini göstermektedir.”

Enfield Bir sözcü şunları söyledi: “Personel ve öğrencilerin sağlık ve güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir ve Enfield Konseyi, takviyeli otoklavlanmış hafif beton (RAAC) ile ilgili son sorunlardan etkilenip etkilenmediklerini belirlemek için tüm yerel okullarla yakın bir işbirliği içinde çalışmıştır.”

“Üç okulun etkilendiğinin farkındayız ve hiçbir okulun kapatılmasının gerekmediğini doğrulayabiliriz. Tüm Enfield okulları, akademik yılın başlaması için açılmıştır.”

Haringey Bir sözcü şunları söyledi: “Biz Haringey’de, bu sorunu birkaç aydır aktif bir şekilde ele alıyoruz.”

“Öğrencilerimizin güvenliği her zaman bizim bir numaralı önceliğimiz olmuştur ve bu nedenle şubat ayında endişeleri belirlemek için ilçe genelinde anketler yapmış bulunuyoruz.”

“Bu konuda ileride hızlı ve başarılı bir şekilde çözüm bulabilmek için çalışmaların finansmanını zaten sağladık. Ayrıca yeni dönemin başlaması için geçici ve revize edilmiş konaklama hazır durumda.”

“Memnuniyetle bildiriyorum ki, hükümetin dün yaptığı açıklama nedeniyle etkilenen okullarımızın hiçbiri kapanmayacak ve gelecekte bu sorunu hızlı ve başarılı bir şekilde düzeltmek için desteklerimizden yararlanabilecekler.”

Westminster Westminster Şehir Konseyi’nin gençler, öğrenme ve kültürden sorumlu kabin üyesi Cllr Tim Roca şunları söyledi: “Öğrencilerin sağlık ve güvenliği her zaman konseyin en büyük önceliği olacaktır.”

“Bir yerel okulun iki sınıfta takviyeli otoklavlanmış hafif beton (Raac) bulunduğundan haberdarız. Okul, velileri bu iki sınıfın kullanılamayacağı konusunda bilgilendirmek için doğrudan iletişim kurmaktadır.”

“Okulun kapanmasına veya öğrencilerin çevrimiçi öğrenmeye geçmesine ihtiyaç duymayacak ve öğrencilerin eğitimine zarar verilmesini en aza indirmek için personeli dest

Etkilenen Okulların Tam Listesi:

  • St Gregory’s Catholic Science College, Harrow – Uzaktan eğitim
  • Hornsey School for Girls, Haringey – Dönemin başlangıcı ertelendi
  • Bishop Douglass School Finchley, Barnet
  • Park View School, Haringey
  • St Ignatius College, Enfield
  • St John Vianney RC Primary School, Haringey
  • Welbourne Primary School, Haringey

Ayrıca, St Mary Magdalene ve St Stephen’s CE İlkokulu Westminster’da Raac buldu, ancak DfE’nin listesinde yer almadı. Enfield Konseyi, Winchmore Okulu ve Churchfield İlkokulu’nun da etkilenebileceğini belirtti. Churchfield İlkokulu, sitelerinde Raac bulunmadığını doğruladı.

Hükümet ve yerel otoriteler, öğrenci ve personelin güvenliğini sağlamak ve bu Raac sorununu çözmek için çaba sarf etmektedirler. Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.