kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4290
EURO
34,8411
STERLIN
40,8331
BITCOIN
$62.834
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Mültecilerin yerleştirildiği yüzer kamp boşaltıldı

Mültecilerin yerleştirildiği yüzer kamp boşaltıldı
11.08.2023
0
A+
A-

İngiltere’de ilk mülteci grubunun yerleştirildiği Bibby Stockholm gemisi suda lejyoner hastalığına yol açan lejyonella bakterisi bulunması sonrası tahliye edildi.

İngiltere’de mültecilerin yerleştirildiği Bibby Stockholm gemisi, suda bir tür akciğer rahatsızlığı olan lejyoner hastalığına yol açan lejyonella bakterisi bulunması nedeniyle tahliye edildi. Ülke medyasında yer alan haberlere göre, güneydeki Portland Limanı’na demirli barınak gemideki sularda lejyonella bakterisi bulundu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, ilk etapta gemiye yerleştirilecek 50 kişiden 39’unun getirildiği gemideki mültecilerin başka noktalara taşıma kararı alınırken, Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Robert Jenrick başkanlığında bir heyet konuyla ilgili toplantı yapma kararı aldı. Henüz hiçbir mültecide semptom görülmediği belirtilirken, yapılacak diğer testlerin temiz çıkması halinde mülteciler Bibby Stockholm’e tekrar taşınacak.

TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜME SEBEP OLABİLİYOR

Grip benzeri semptomlarla başlayıp devamında zatürreye doğru ilerleyen lejyoner hastalığı tedavi edilmediğinde solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği gibi hastalıklara yol açıp ölüme sebebiyet verebiliyor. Genelde insan yapımı su sistemlerinde bulunan lejyonella bakterisi en fazla verimliliği düşürmemek adına daha az dezenfeksiyonun yapıldığı yapılar ile otel, yurt, hastane gibi çok fazla insan tarafından kullanılan binalarda görülüyor.

‘HAPİSHANE GEMİSİ’NE 18 AY İÇİNDE 500 MÜLTECİ TAŞINACAK’

Bibby Stockholm gemisi İngiltere’nin otellerde tuttuğu yaklaşık 50 bin mülteciyi daha az maliyetli yerlere taşıma planı kapsamında gündeme gelmişti. Temmuz ayında limana getirilen gemiye 18 ay içinde 18-65 yaş arası 500 erkek mülteci taşınması planlanıyor. İlk mültecilerin geçen hafta yerleşmeye başladığı Bibby Stockholm, insan hakları örgütleri ve mültecilere destek veren sivil toplum kuruluşları tarafından toplu yaşam şartlarına uygun olmamak ve ‘hapishane gemisi’ olmakla eleştiriliyor.

Gemide yaşanacak bir yangın ve acil durumun felakete sebep olacağı da ifade edilirken, İngiltere hükümeti daha fazla gemiye daha fazla mülteci taşımayı planlıyor. Hükümet ayrıca mültecileri askeri tesislerde kullanılmayan binalar ile kurulacak büyük çadırlara taşımayı da amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.