kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
STERLIN
40,7448
BITCOIN
$62.972
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

NHS Londra, tıp uzmanlarına yönelik endüstriyel eylemler devam ederken, başkentte ‘önemli bir aksaklık’ uyarısında bulunuyor

NHS Londra, tıp uzmanlarına yönelik endüstriyel eylemler devam ederken, başkentte ‘önemli bir aksaklık’ uyarısında bulunuyor
11.07.2023
0
A+
A-

Londra’daki kıdemli doktorlar ve danışmanlar önümüzdeki on gün boyunca greve hazırlanırken, NHS Londra başkentte ‘önemli bir aksaklık’ yaşanacağı konusunda uyarıyor.

Londra genelinde gerçekleştirilecek 5 günlük kıdemli doktorların grevi, 13 Temmuz Perşembe saat 07:00’de başlayacak ve 18 Temmuz Salı saat 07:00’de sona erecek.

Bunu takiben danışmanlar tarafından gerçekleştirilecek olan 48 saatlik grev, 20 Temmuz Perşembe saat 07:00’de başlayacak ve 22 Temmuz Cumartesi saat 07:00’de sona erecek.

Grev dönemlerinde NHS, acil servisleri, doğum bakımını ve seçilmiş bakım ve kanser cerrahisi için en uzun süre bekleyen hastaları korumak için kaynakları önceliklendirecek.

Kıdemli doktorların beş günlük grevi, sağlık hizmeti tarihindeki tıbbi personel tarafından gerçekleştirilen en uzun endüstriyel eylem dönemidir. Kıdemli doktorlar, NHS çalışanlarının neredeyse yarısını oluşturur ve bu eylem randevuları ve acil bekleme sürelerini etkileyecektir. Danışmanlar acil servisleri sağlamaya devam edecek ancak rutin hizmetler etkilenecektir.

Bakıma ihtiyaç duyan kişiler, ihtiyaç duydukları bakıma erişmek için normal yolla başvurmaya devam etmelidir – yalnızca hayati tehlike arz eden acil durumlar için 999 ve Acil Servis’e başvurmalı ve acil olmayan sağlık ihtiyaçları için NHS 111 online ve diğer hizmetleri kullanmalıdır.

Kıdemli doktor grevi sırasında aile hekimliği uygulamaları açık olmaya devam edecek. Halk, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetleriyle ilgili olarak yerel eczacılardan da sağlık tavsiyesi alabilir. Eczacılar, acil olmayan durumlarla ilgili bir dizi sorunu desteklemek için gerekli eğitime sahip olduğundan hastaları bir aile hekimi veya Acil Servis’e yönlendirebilir.

Yerel NHS eczane ekipleriyle randevu almanıza gerek yoktur; hızlı ve pratik bir hizmet sunarlar ve gerektiğinde hastalarla, özel bir danışma odasında gizlilik içinde konuşabilirler.

Haringey’deki Med Chem Eczanesi’nden Eczacı Ali Özbek şunları söyledi: “Endüstriyel eylem döneminde, toplumun eczacılarından acil olmayan herhangi bir sağlık sorunu için destek almalarını teşvik ediyoruz. Uzun süreli grevlerin hastane hizmetlerinin normalden daha yoğun olacağı tahmin ediliyor, ancak yine de Londralıların gerektiğinde tıbbi tedavi aramasını istiyoruz.

“Biz eğitimli sağlık profesyonelleriyiz ve karın ağrısı, sızılar, cilt döküntüleri, adet sancıları ve migren gibi bir dizi yaygın durum için doğru tedaviyi önerme yeteneğine sahibiz.”Birçok eczane, haftanın Pazartesi’den Cumartesi’ye hatta bazen Pazar günleri kadar açıktır ve randevu gerektirmez. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız, semptomlarınızın daha da kötüleşmesini beklemeyin. Uzman tavsiyesi için yerel eczacınızla konuşun.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.