kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3828
EURO
34,5746
STERLIN
40,4597
BITCOIN
$59.943
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

ULEZ: 2022’de yüksek miktarda ücret ve ceza toplandı

ULEZ: 2022’de yüksek miktarda ücret ve ceza toplandı
13.06.2023
0
A+
A-

Resmi verilere göre, Londra’nın Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ), geçen yıl £224 milyondan fazla gelir elde etti. BBC tarafından elde edilen verilere göre, paranın yaklaşık üçte biri ceza ihlali bildirimlerinden (PCN) gelirken, geri kalanı günlük ücret ödemelerinden geldi. Transport for London (TfL), paranın ULEZ genişlemesinin “kurulum maliyetlerini” ve ağın “işletme ve iyileştirme” maliyetlerini karşılamak için kullanıldığını belirtiyor. Bölge, 29 Ağustos’ta tüm Londra ilçelerini kapsayacak şekilde genişleyecek.

BBC’nin bilgi edinme talebiyle elde edilen verilere göre, ULEZ 2022 yılında toplamda £224,633,003 gelir elde etti, aylık ortalama £18.7 milyon. Para, günlük ücretler ve PCN’ler aracılığıyla elde edildi. Bölge içinde seyahat eden herhangi bir araç, ULEZ emisyon standartlarını karşılamak zorunda veya günlük £12.50 ücret ödemek zorundadır. Ödemeyen sürücülere £180 tutarında bir PCN verilir, ancak bu miktar iki hafta içinde ödenirse £90’a düşürülür. Geçen yıl, günlük ücretlerden £151.3 milyon, PCN’lerden ise £73.3 milyon elde edildi. ULEZ, Nisan 2019’da, mevcut Londra yoğunluk bölgesiyle aynı alanı kapsayarak başlatıldı. İki buçuk yıl sonra, bölge Kuzey ve Güney Çevre yolları tarafından belirlenerek genişledi. Ağustos ayından itibaren, bölge 18 kat daha büyük olacak ve tüm Londra’yı kapsayacak.

Para nereye gidiyor?

 TfL’nin strateji ve politika direktörü Christina Calderato, ULEZ’den gelen “ilk” gelirin “kurulum maliyetlerini karşılayacağını” ve herhangi bir fazla miktarın ise “Londra’nın ulaşım ağını işletmek ve iyileştirmek” için “yeniden yatırıldığını” BBC’ye belirtti. Bu, dış Londra’daki otobüs hatlarının genişletilmesi gibi çalışmalara harcanmaktadır. TfL’nin belirttiğine göre, bu kurulum maliyetleri “£130-£140 milyon aralığında” tahmin edilmektedir. Ancak bu kurulum maliyetleri nelerdir? Listelenen maliyetler arasında işaretler, “tespit ve yaptırım altyapısı”, pazarlama, risk ve “proje genel masrafları” yer almaktadır. BBC, otomatik plaka tanıma (ANPR) kameralarının kurulumunun sadece £45-£50 milyon aralığında olacağını tespit etti. TfL, kamera ve diğer altyapı harcamalarının maliyetini açıklamayı reddetti ve bunun “ticari açıdan hassas” bilgi olduğunu belirtti. Buna rağmen, mevcut ve çok daha küçük bir alandan geçen yıl £224 milyon gelir elde eden Londra genelindeki bir ULEZ’in ilk iki yıl için yılda “en fazla £200 milyon” üretebileceği tahmin edilmektedir. Önceki genişlemeden sonra aylık gelir hızla arttı. Bununla birlikte, TfL, ilk aydaki gelirin beklenenden daha düşük olduğunu belirtti.

Aralık 2021, ULEZ için en kazançlı ay oldu ve yaklaşık £28 milyon kazandı. Ancak o zamandan beri gelir istikrarlı bir şekilde azaldı. TfL, bunun nedenini insanların düşük emisyonlu araçlara geçiş yapmasına bağlamaktadır. Calderato Hanım, “ortalama bir günde dış Londra’da kullanılan araçların %90’ının” ULEZ standartlarına uyduğunu ve bu rakamın artmaya devam etmesini beklediğini belirtiyor. Ancak, geçen yıl dış Londra’da kayıtlı araçların altısından biri ULEZ standartlarını karşılamıyordu, bu da Otomotiv Üreticileri ve Satıcıları Derneği’nin verilerine göre. Sadiq Khan’ın belediye başkanı manifestosunun bir parçası olmayan Londra genelindeki genişleme planları Kasım ayında duyuruldu.

Ms. Calderato, TfL’nin “hiç kimsenin ücret ödemesine ihtiyaç duymamasını tercih ettiğini” ve finansal kazançların planın ana hedefi olmadığını tekrar vurguladı. “Londra genelindeki ULEZ, hava kirliliği, iklim acil durumu ve yoğunluk gibi üçlü zorluklarla mücadele etmek için hayati öneme sahiptir,” dedi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.