kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
STERLIN
40,9530
BITCOIN
$71.213
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere, Kahramanmaraş’ta depremzedeler için sahra hastanesi kurdu

İngiltere, Kahramanmaraş’ta depremzedeler için sahra hastanesi kurdu
16.02.2023
0
A+
A-

İngiltere, “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde 24 yataklı sahra hastanesi kurdu. Depremde hasar alan ve kullanım dışı olan Türkoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan hastane, Sivas UMKE sağlık tesisi ile entegre şekilde hizmet veriyor.

Hastanenin sorumlusu Uzman Hemşire Yüzbaşı Katy Hook,  depremin hemen ardından harekete geçtiklerini ve üç gün içerisinde askeri hastaneyi toparlayıp, altıncı günde Türkiye’ye ulaşarak hastane kurulumuna başladıklarını söyledi.

Kurulumun tamamlanmasının ardından hasta kabulüne başladıklarını anlatan Hook, 22’si sağlık personeli olmak üzere 100 kişilik ekiple çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

“Daha önce böyle birşey görmemiştik”

Yüzbaşı Hook, ekibin 70’inin Kara Kuvvetleri’nden, 30’unun da Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Şu anda tüm ekibimizle birlikte buradayız. 5 adet uzmanımız var. Yoğun bakım için doktor hemşiremiz, laboratuvar için doktorumuz var. Bir bilim adamımız var. Sadece bu çadırda görevli 22 kişi var. Hastanede majör travmalar için bir ekibimiz var. Cerrahi ekibimiz, yoğun bakım hizmetimiz ve ameliyat masamız var. Toplamda 22 adet yatak var. 1 adet cerrahi odamız var. Yoğun bakımda da iki yatağımız var.

Burada tüm birimler ile hep beraber çalışıyoruz. Biz buraya Türk yetkililere yardımcı olmak için geldik ve onlarla birlik içerisindeyiz. Onlardan bilgi alıp hangi tıbbi ihtiyaçların olduğunu, bizden hangi tıbbi ihtiyaçları karşılamamızı istediklerini öğreniyoruz. Üzerlerindeki bu zor zamandaki yükü alabilmek ve rahatlatabilmeyi gerçekten çok istiyoruz.”

Kentte gördüklerinin şoke edici olduğunu anlatan Yüzbaşı Hook, “Daha önce böyle bir şey görmemiştik. Sosyal medyada ve medyada gördüklerimiz dehşet verici. Birleşik Krallıkta, burada kullanabileceğimiz bir tesisimizin olduğunu bilmek, yardım edebilmek, Türk meslektaşlarımıza yardım edebildiğimizi bilmek bizi mutlu ediyor.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.