kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
STERLIN
40,5516
BITCOIN
$63.504
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Yeni La Rose Lane tabelasının arkasına Black Boy Lane posteri yerleştirildi

Yeni La Rose Lane tabelasının arkasına Black Boy Lane posteri yerleştirildi
01.02.2023
0
A+
A-

Kuzey Londra’da yeni bir yol tabelasının tahrif edilmesinden günler sonra, arkasındaki duvara orijinal adının yazılı olduğu devasa bir tabela vidalandı.

Tottenham’daki Black Boy Lane, geçen hafta Haringey Belediyesi tarafından ırksal çağrışımlarıyla ilgili endişeleri gerekçe göstererek La Rose Lane olarak yeniden adlandırıldı. Sadece 24 saat sonra, yeni tabelanın üzerine siyah boya sıçradı ve günler sonra poster ortaya çıktı. Kimin koyduğu bilinmiyor ve belediye o zamandan beri kaldırdı. Belediye, 2020’de ABD’de George Floyd’un ölümünün ardından yaşanan olayların ardından isim değişikliği için bir istişare başlattı.

Pek çok sakinin “sürekli kullanımının Haringey’deki siyah insanlar üzerindeki etkisinden” endişe duyduğunu söyledi, ancak “sokağın önemli sayıda sakininin” bu fikre itiraz ettiğini kabul etti. Siyah şair, yayıncı ve aktivist John La Rose’dan sonra La Rose Lane olarak yeniden adlandırıldı.

1975’te, ilçede siyah bir okul çocuğu polis tarafından saldırıya uğradıktan sonra Siyah Ebeveynler Hareketi’nin kurulmasına yardım etti. Ayrıca Finsbury Park’ta Birleşik Krallık’taki ilk Karayip yayınevi, kitapçı ve uluslararası kitap hizmeti olarak tanımlanan New Beacon Books’u kurdu.

Haringey Belediye Başkanı Peray Ahmet daha önce BBC’ye şunları söylemişti: “İlçemizde büyük bir mirasa sahip birini anıyoruz.

“Bu gün ve çağda Black Boy Lane adında bir yola sahip olmak arkaik görünüyor.”

Ancak Save Our Statues adlı kampanya grubu bunun “boş bir hareket” olduğunu söyledi. Kurucu Robert Poll, “Bu hareket, erdemliliğin performatif bir gösterimi olarak hiçbirinin olmadığı yerlerde ırkçılık ve saldırıyı avlamaya yönelik mevcut dürtünün temsilcisidir” dedi.

‘İlerleme zamanı’

Peray Ahmet o zamandan beri, yeni yol tabelası siyah boyayla tahrip edildiğinde “üzgün ve hayal kırıklığına uğradığını” söyledi. “Yetkisiz tabelayı asıldığı gün kaldırdık ve tabelalardan biri silindikten sonra akılsızca vandalizme müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

John La Rose’un ve ilçede çok büyük bir katkı sağlayan diğer birçok siyah sakinin mirasını onurlandırmak için şimdi ilerleme ve bir araya gelme zamanı.”

Ahmet, “Bunun tutkulu tepkilere neden olan bir karar olduğunu tamamen anlıyorum ve Kurumsal Komitemiz, yolun adını değiştirmeye karar verirken bu tüm görüşleri dikkate aldı.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.