kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2897
EURO
34,7104
STERLIN
40,5346
BITCOIN
$62.385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı az bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Çok beklersiniz!

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında bütçe kirizi yaşanıyor. Başbakan David Cameron sert bir üslupla, birlik bütçesi için talep edilen ekstra £1.7 milyarı ödemeyeceklerini açıkladı.

Çok beklersiniz!
24.10.2014
0
A+
A-
İngiltere Başbakanı David Cameron, daha fazla bütçe katkısı isteyen AB'ye ateş püskürdü.

İngiltere Başbakanı David Cameron, daha fazla bütçe katkısı isteyen AB’ye ateş püskürdü.

Avrupa Birliği karşıtlığının giderek yükseldiği İngiltere ile birlik arasında şimdi de bütçe krizi yaşanıyor. Kriz Avrupa Birliği’nin, ekonomisi diğer üye ülkelere göre daha iyi performans gösterdiği gerekçesi ile İngiltere’nin birlik bütçesine £1.7 milyar (2.1 milyar euro) katkı yapması çağrısında bulunması ile başladı.

Başbakan David Cameron, öfke tonu yüksek bir açıkalama ile ülkesinin bu parayı ödemeyeceğini duyururken, “Eğer benim bu faturayı ödeyeceğimi düşünenler varsa yanılıyolar. Bu olmayacak. Bu kabul edilemez rakamı nerden buldukları konusunda birlikten açıklama istedim” dedi. Cameron, birlik bütçesine en çok katkıda bulunan ülkelerden birisi olan İngiltere’ye, böyle bir faturanın çıkarılarak, kısa sürede ödenmesini istemenin haksızlık olduğunu ifade etti.

AB'nin tepki çeken uygulaması ile İngiltere, Holanda gibi ülkelerden daha çok katkı talep edilirken, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin payı azaltılıyor.

AB’nin tepki çeken uygulaması ile İngiltere, Holanda gibi ülkelerden daha çok katkı talep edilirken, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin payı azaltılıyor.

Tepki çeken hesaplamayla ekonomileri öngörülenden daha çok büyüyen İngiltere’nin yanısıra Hollanda, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin  katkıları arttırılıyor; Almanya, Fransa Danimarka gibi ülkelerin ise katkıları azaltılıyor.  AB üyesi ülkelerine ekonomi bakanları İngiltere’nin çağrısı üzerine acil toplantı kararı alırken, iktidar partisine mensup bazı milletvekilleri, hükümetin söz konusu ödemeyi yapmayı reddetmesini istiyor.

Bazı Muhafazakar politikacılar, krizin İngiltere’deki AB karşıtlığını arttırmasını ve 20 Kasım’da yapılacak Rochester’daki ara seçimlerde birlik karşıtı UKIP’e yönelik desteği güçlendireceğini tahmin ediyor. Başbakanı Cameron, önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacak genel seçimi kazanmaları halinde AB üyeliğini 2017 yılına kadar referanduma götüreceğini duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.