kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
STERLIN
41,1870
BITCOIN
$70.680
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Oxford Üniversitesi’nden AstraZeneca aşısı açıklaması

Oxford Üniversitesi’nden AstraZeneca aşısı açıklaması
14.03.2021
0
A+
A-

Dünyanın farklı bölgelerinde AstraZeneca’nın corona virüsü aşısı olduktan sonra birçok insanın yaşamını yitirmesinin ardından aşıya olan güven ve inançta azalma yaşandı.

Aşının kullanıldığı İngiltere’nin saygın üniversitelerinden Oxford Üniversitesi, İngiliz ve İsveç’in ortak ürettiği AstraZeneca aşısının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Aşıyı geliştiren Oxford Üniversitesi, “Aşılamadan sonra ölüm ya da hastaneye yatış gerçekleşmedi” açıklaması yaptı. Almanya’da bir çok kişinin, AstraZeneca aşısını reddetmesini önlemek için de çeşitli çözümler aranıyor. Çünkü, özellikle mRNA tabanlı aşı üretip, bunu çok pahalı satan ABD’li aşı şirketlerinin yoğun propagandası, bazı Almanların İngiliz alerjisi, İngiltere’nin AB’den çıkmasına kızgınlık gibi nedenlerle AstraZeneca aşıları yoğun olarak uygulanamıyor.

İNGİLTERE SONUÇLARI GELDİ

Aşının henüz tam olarak uygulanmadığı dönemde yüzde 70 olarak açıklanan koruma oranı, yüzde 90’ların üzerine çıktı. Bir dozu, yaklaşık 1.80 Euro olan, zayıflatılmış mikropla üretilmiş aşının İngiltere’deki tüm nüfus gruplarında yaygın olarak kullanımına ilişkin ilk bilimsel değerlendirmeler yayınlandı.

Daha önce, veriler az olduğu için 65 yaşın üzerinde garanti verilmeyen aşının, 80 yaşın üzerindekilerde bile yüzde 90’ın üzerinde koruma sağladığı belirlendi.

DSÖ: ÖLÜMÜN AŞIYLA BAĞI YOK

Regensburg Üniversite Klniği’nde Bulaşıcı Hastalıklar uzmanı olan Bernd Salzberger, “İngiltere’den gelen veriler, aşının yaşlılarda da çok iyi çalıştığını açıkça gösteriyor. Aşı açık bir şekilde bulaşmayı önlüyor” diye konuştu.

Aşının ayrıca, hastalığın çok hafif geçmesini sağladığı da vurgulandı. Bu arada Dünya Sağlık Örgütü de, AstraZeneca aşısından sonra yaşanan birkaç ölümlü vakanın, doğrudan aşıyla bağlantısının saptanamadığını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.