kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3782
EURO
34,6092
STERLIN
40,5042
BITCOIN
$60.361
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’nin ilk negatif faizli tahvil satışı tartışmaları körükledi

İngiltere’nin ilk negatif faizli tahvil satışı tartışmaları körükledi
22.05.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin ilk negatif faizli tahvil satışı, faizin negatif seviyesinden çok zamanlaması ile tartışma yarattı
İngiltere Borç Yönetim Ofisi, 2023 vadeli mevcut tahvillerin tekrar satışı ile 3.75 milyar sterlin (4.6 milyar dolar) borçlandı. İhalede faizin eksi yüzde 0.003 seviyesinde çıkması, mevcut tahvillerin zaten bu seviyeler yakınlarında işlem görmesinden dolayı piyasayı fazla şaşırtmadı, ancak ihaleyi şüpheli kılan zamanlamasıydı.

Zira eğer İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey negatif faize olan muhalefetini Çarşamba günü TSİ 17:30’da Parlamento’nun Hazine Seçilmiş Komitesi’ndeki ifadesinde tekrarlarsa, alıcılar ellerindeki tahvil varlıklarının değerinin düştüğünü görebilirler.

UBS Group AG İngiltere ve Avrupa faiz strateji müdürü John Wraith, “Eğer Bailey aşırı şahin olsaydı, kısa vadeli tahvillerin faizleri muhtemelen yükselecekti,” dedi ve “Ancak söyleyeceklerinin piyasaya ve kamuoyuna İngiltere Merkez Bankası’nın, ekonomik durum kötüleşirse, ne gerekiyorsa yapacağı konusunda güven verme amaçlı olacağını sanıyorum” şeklinde görüş bildirdi.

İNGİLTERE MB/BAILEY: NEGATİF FAİZİ GÖZ ARDI ETMİYORUZ

İngiltere tahvilleri bu hafta, İngiltere Merkez Bankası politika yapıcıları Andy Haldane ve Silvana Tenreyro’nun daha da gevşemeye gidilebileceği beklentilerin artıran açıklamaları ve koronavirüs kısıtlamalarının İngiltere’yi son 3 asrın en sert resesyonuna sürüklemesinin ardından ralli yaptı. Ancak Bailey, geçen hafta yaptığı değerlendirmede, hiçbir şeyin asla göz ardı edilmemesi gerektiği notunu düşerek, negatif faiz politikasını düşünmediklerini kaydedip negatif faiz uygulamasına karşı olduğunu belirtmişti.

İngiltere Merkez Bankası, Mart ayında, varlık alım programını, 200 milyar sterlinlik devlet ve özel sektör tahvilleri alımı ekleyerek yüzde 45 genişletmişti. Negatif faizi İngiltere Merkez Bankası’nın seçeceği en son araç olarak değerlendiren Barclays Plc, Haziran ayında 100 milyar sterlin tutarında daha parasal gevşeme bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.