kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
STERLIN
41,0866
BITCOIN
$70.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Koronavirüs komplo teorileri nedeniyle İngiltere’de 77 adet 5G istasyonu ateşe verildi

Koronavirüs komplo teorileri nedeniyle İngiltere’de 77 adet 5G istasyonu ateşe verildi
08.05.2020
0
A+
A-

Koronavirüsün 5G ile bulaştığı komplo teorisi nedeniyle tedirgin edici tablolar ortaya çıkmaya devam ediyor. İngiltere’de mobil operatörler komplo teorisi nedeniyle bugüne kadar 77 5G istasyonun yakıldığını açıkladı.

Koronavirüsün bütün dünyada yayılmasının ardından koronavirüsün 5G ile yayıldığı söylentisi ortaya çıkmıştı. 5G ile ilgili komplo teorisinin doğru olmadığı uzmanlar tarafından açıklanmasına rağmen bazı ülkelerde 5G istasyonlarına saldırılar gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs nedeniyle binlerce ölümün yaşandığı İngiltere’de komplo teorisinin yayılması ile 5G istasyonlarına yönelik saldırılar tedirgin edici boyutlara vardı. İngiltere’deki dört mobil operatörün oluşturduğu konsorsiyum olan Mobile UK’den nisan ayının ortasında yapılan açıklamayla ülkede 50 5G istasyonuna saldırı düzenlendiği bildirilmişti.

Koronavirüs-5G teorileri yayılmaya devam ediyor

Uzmanların inatçı uyarıları ve Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya ağlarının 5G ile ilgili komplo teorisi içeren paylaşımları izin vermemesine rağmen İngiltere’de 5G istasyonlarına ve mobil operatör çalışanlarına saldırılar devam ediyor.

Mobile UK’den yapılan yeni açıklama ile ülkede saldırıya uğrayan 5G istasyonu sayısının 77’ye yükseldiği belirtildi. Mobile UK’dan yapılan açıklamada saldırıların hızlarının düştüğü ancak hala devam ettiği belirtildi.

5G istasyonlarıyla beraber mobil operatör çalışanları da saldırıya uğruyor

5G istasyonlarına yapılan saldırı ile beraber mobil operatör çalışanları da komplo teorisine inanan insanların saldırısı ile karşı karşıya kalıyor. İngiltere’de faaliyet gösteren mobil operatörlerden BT’nin CEO’su Philip Jansen, 21 Nisan itibariyle 40 çalışanlarının saldırıya uğradığını açıkladı. Jansen bir BT mühendisinin bıçaklanarak hastaneye kaldırıldığı bir vakayı da olayın boyutlarını anlatmak için gündeme getirdi.

Tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var: yeni tip koronavirüs olan SARS-CoV-2, 5G gibi teknolojilerle insanlara bulaşmıyor. Bilim insanlarının çalışmalarının da gösterdiği gibi virüs, hava ve eşyalara dokunma yoluyla insandan insana bulaşıyor. Bu nedenle koronavirüsün 5G ile bulaştığı söylentilerine kulak asmamak gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.