kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3196
EURO
34,7215
STERLIN
40,3348
BITCOIN
$62.258
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
21°C
LONDRA
21°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
21°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’nin Türkiye’den temin ettiğini açıkladığı 84 tonluk sevkiyat “gecikiyor”

İngiltere’nin Türkiye’den temin ettiğini açıkladığı 84 tonluk sevkiyat “gecikiyor”
19.04.2020
0
A+
A-

İngiliz sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye’den temin edilecek 84 tonluk sevkiyatın Pazar günü İngiltere ‘ye ulaşamayacağı, sevkiyatın hafta içine sarktığı açıklandı.

400 bin adet koruyucu önlük de içeren sevkiyat ile ilgili olarak İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan “gecikme” açıklaması yapıldı ve teslimatın “en erken şekilde” sonlandırılmaya çalışıldığı duyuruldu.

84 tonluk sevkiyata ilişkin gecikmenin neden kaynaklandığına ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

BBC’ye konuşan Türkiye’deki bir İngiliz Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bir problem varmış gibi görünmüyor” açıklamasını yaptı.

Aynı sözcü, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin sevkiyatı gerçekleştirmek için hazır durumda bekletildiğini de söyledi.

Image shows a Türk Hava Kuvvetleri (Turkish Air Force) Airbus A400M flown by the 221st Squadron “Breeze”, as part of the 12th Air Transportation Main Base Command, after lifting out of Ankara’s Etimesgut Air Base under the call-sign OAN2901, after landing at RAF Brize Norton.
Crucial supplies of personal protective equipment (PPE) for medical staff have been delivered into a Royal Air Force base for distribution around the country.
Following an agreement between the UK and Turkey, 250,000 items of PPE equipment to the UK, including 50,000 N-95 face masks; 100,000 surgical masks; and 100,000 protective suits, arrived at RAF Brize Norton in Oxfordshire on Friday.
The supplies will be taken to a regional NHS distribution hub to be delivered to medical centres across the country.
RAF bases have been a vital resource during the coronavirus pandemic, with military and chartered civilian flights utilising them to deliver resources and repatriate Britons stranded across the globe.

Bakan Jenrick: Çok ama çok büyük ek bir sevkiyat

Sevkiyat, İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick tarafından, Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında, “çok ama çok büyük ek bir sevkiyat” olarak tanımlanmıştı.

İngiliz basınında da Pazar günü sevkiyata ilişkin haber geniş şekilde yer aldı ve hükümetin kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yaşandığını kabul ettiğini yazıldı.

İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye’den Pazar günü yaklaşık 84 ton kişisel koruyucu ekipman geleceğini ve bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlüğün de bulunduğunu söyledi.

Jenrick, NHS personelinin yaşadığı kronik kişisel koruyucu ekipman sıkıntısıyla ilgili bir soruya, “Bunları tedarik etmek şu dönemde çok zor. Yarın Türkiye’den yaklaşık 84 ton civarında kişisel koruyucu ekipman içeren çok büyük bir teslimatın gelmesi bekleniyor. Bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlük de var. Bu çok ama çok büyük ek bir sevkiyat olacak” yanıtını verdi.

 

 

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.