kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
STERLIN
40,8525
BITCOIN
$64.090
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Sırt ağrılarını umursamayan genç kız felç kaldı

Sırt ağrılarını umursamayan genç kız felç kaldı
27.02.2020
0
A+
A-

İngiliz kızın başına gelen büyük talihsizlik onu yatağa mahkum etti. Üstelik öncesinde bu amansız hastalığa yakalandığını hiç düşünemezdi. Haftarca sırt ağrısı çeken Eva Heatley, ağrıları dayanılmaz bir boyuta ulaşınca artık doktora gitmeye karar verdi.

İngiltere’nin Bath kentinde yaşayan 18 yaşındaki Heatley, sonrasında öğrendikleri karşısında şoka uğradı. Başına geleceklerden habersiz olan genç kız hastaneye gittikten sonra bir daha çıkamadı ve boyundan aşağısı felç oldu.

Eva Heatley daha gençliğinin baharında 18 yaşında bir genç kız. Bir yandan okuyup bir yandan çalışan genç kızın hayatı bir anda altüst oldu.

Öğrenimini sürdürürken bir yandan da barmenlik yapan 18 yaşındaki genç kız, sırt ağrısı geçmeye başladığında başına geleceklerden habersizdi.

Eva Heatley, çekmeye başladığı sırt ağrılarının yoğun çalışma temposundan kaynaklandığını düşünüyordu.

Ağrılar dört hafta boyunca şiddetlenerek devam etti ve 7 Ocak günü dayanılmaz bir seviyeye ulaştı.

Yaklaşık bir ay boyunca ağrı çeken genç kız, 7 Ocak’ta yatağından annesinin yardımı olmadan kalkamadı.

Eva Heatley’nin 41 yaşındaki annesi Tracey, kızı için endişelenerek onu en yakın hastaneye götürdü.

Doktorların muayenesi sonrasında aldığı cevap karşısında ise duyduklarına inanamadı.

Tracey’nin kızı Eva, 100 binde bir görülen Guillain-Barré Sendromu ile mücadele ediyordu. Genç kız, hastaneye yatırıldıktan sonra bir daha çıkamadı.

Boyundan aşağısı felç olan Eva, halen hastanede tedavi altında bulunuyor. Annesi Tracey, Eva’nın altı haftadır ilk kez kolunu kıpırdatabildiğini söylüyor.

GBS olarak kısaltılan Guillain-Barré Sendromu kas zayıflığı, yüz, kol, bacak ve vücudun diğer pek çok bölgesinde karıncalanma, uyuşma, refleks ve his kayıplarına neden olan nörolojik bir hastalık.

Sinir sistemini etkileyen ve nadir rastlanan bu hastalığa yakalanan kişiler tamamen iyileşebileceği gibi, hastalık uzun süreli sinir hasarlarına, felce ve ölüme de yol açabiliyor.

Erkeklerde kadınlara oranla bir buçuk kat daha fazla rastlanan bu hastalık hissizlik, refleks kaybı, uyuşukluk, karıncalanma ve güçsüzlük gibi belirtilerle başlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.