kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere ekonomisinde “beklenmedik” daralma

İngiltere ekonomisinde “beklenmedik” daralma

İngiltere ekonomisi genel seçimler öncesi Kasım ayında beklenmedik bir şekilde daraldı ve bu veri, yılın dördüncü çeyreğinin bütününde büyüme olup olmayacağına ilişkin belirsizliğin artmasına neden oldu.

Bu veriler, yetkililerin ekonomideki yavaşlama sürerse ilave teşviklerin gerekip gerekmeyeceğini tartıştığı İngiltere Merkez Bankası’ndaki endişeleri güçlendirdi.

İngiltere’de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) Kasım ayında yüzde 0.3 daraldı. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre GSYH’nın değişmemesi bekleniyordu. Budurumda, ekonominin dördüncü çeyrekte daralmaması için Aralık ayında büyümenin yüzde 0.1 ila yüzde 0.2 aralığında çıkması gerekiyor.

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney’in ihtiyaç duyulduğunda harekete geçmek için bol alan bulunduğunu kaydetmesi ve politika yapıcılardan Silvana Tenreyro ve Gertjan Vlieghe’nin daha düşük borçlanma maliyetlerini savunan çalışma arkadaşlarına katılabilecekleri uyarılarında bulunmasının ardından faiz indiriminin daha yakında olabileceği beklentilerini güçlendirdi. Sterlin bu gelişmelerle birlikte düşüşünü beinci güne taşımaya yöneldi.

Sterlin dolar karşısında büyüme verisi sonrası düşüşünü sürdürdü ve yüzde 0.8 kayıpla 1.2966 seviyesine kadar indi. Parite, BOE’nin gevşemeye gidebileceği beklentileri ile üst üste beş gündür geriliyor. İngiltere tahvilleri, kısa vadeliler öncülüğünde yükseldi ve beş yıl vadeli tahvilin faizi Aralık başından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.