kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Bana olan güveninizi boşa çıkarmayacağım”

“Bana olan güveninizi boşa çıkarmayacağım”
16.12.2019
0
A+
A-

Başbakan Boris Johnson, Brexit sürecinde gerilen halkı “konuyu kapatmaya” ve “iyileşmenin başlamasına izin vermeye” çağırdı.

Johnson, sonuçların belli olmasının ardından ülkenin kuzeyini ziyaret etti.

Daha önce İşçi Partisi’nin kalesi konumunda bulunan ancak son seçimde Muhafazakar Parti’ye oy veren bölgede halka hitap eden Johnson, “Bana güvendiniz, bu güveninizi boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum.” dedi.

“İnsanların, nesiller boyu devam eden oy verme alışkanlıklarını değiştirmiş olduklarını biliyorum.” diyen Boris Johnson, “Kuzeydoğu halkının Muhafazakar Parti ve kişisel olarak ben kendim, bize olan güveninizi boşa çıkarmayacağımızı bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe 2. Elizabeth’ten hükümeti kurma görevini aldığını belirten Boris Johnson, çalışmalarına başladığını ve yeni parlamentonun pazartesi günü toplanacağını söyledi.

Johnson, oluşturacağı yeni kabinesini “halk hükümeti” olarak tanımlayarak, Brexit’i gerçekleştirmek için kendisine verilen yetkinin gereğini yerine getireceğini vurguladı.

Muhafazakar Parti’ye ilk kez oy verenlere seslenen Başbakan Johnson, “Bize ve bana gösterdiğiniz güven için teşekkür ederim. Güveninizin karşılığını vermek ve önceliklerinizi yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.” dedi.

Johnson, Brexit’e karşı olan ve partisine oy vermeyenleri de göz ardı etmeyeceğine, süreç içinde toplumda bölünmeler görüldüğüne işaret ederek, “Hangi tarafta olursanız olun, 3,5 yılın ve sık sık yaşanan sıkıcı tartışmaların ardından herkesi konuyu kapatmaya ve iyileşmenin başlamasına izin vermeye çağırıyorum.” diye konuştu.

“Bu ülke, kırgınlıklara ara vermeyi ve Brexit konusunda konuşmaya kalıcı olarak son vermeyi hak ediyor.” ifadesini kullanan Boris Johnson, en büyük önceliklerinden birinin Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) iyileştirme olacağını aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.