kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Irkçı İngiliz yolcular uçaktan atıldı

Irkçı İngiliz yolcular uçaktan atıldı
14.07.2019
0
A+
A-

Dalaman’dan İngiltere, Gatwick’e gelen Thomas Cook uçağındaki iki kadın, namaz kıyafetleri giyen üç Müslüman erkeğin “terörist” olduğunu ve yolcuların güvenliğini tehdit ettiğini iddia ettikten sonra uçaktan atıldı.

Cuma gecesi 01.00’de meydana gelen olayın videolarında İngiliz olduğu düşünülen kadınlardan birinin polis eşliğinde uçaktan çıkarılmadan önce bagajdan çantalarını indirdiği görüldü.

Uçağın Gatwick’e bir saatten uzun süren bir gecikmeyle ulaştığı bildirildi.

Yolculardan üç çocuk babası olan Belçikalı Mario Van Poppel, görüntülerdeki kadının “çılgın bir ırkçı” olduğunu söyledi.

Poppel Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Thomas Cook uçağımızdaki bir yolcu uçakta kalmayı reddediyor çünkü araçta beyaz namaz elbiseleri giymiş üç sakallı adam var.”

Aynı uçakta bulunan Shanea Kerry, kadınların Müslüman erkekleri uçaktan atmaya çalıştığını ve ırkçı davranışları konusunda uyardığı için kendisine de hakaret ettiğini belirtti.

Kerry konuyla ilgili şunları anlattı:

“Uçağın ön kısmına gittiler, uçuş görevlileriyle konuştular ve üç adamın “iğrenç” ve “tehdit” olduğunu söyleyerek onları uzaklaştırmaya çalıştılar.”

Kerry’e göre söz konusu kadınlar uçağı terk ederken, Müslüman adamlarla aynı uçakta kalmaya devam eden yolcuların “aptal” olduğunu iddia etti.

Olayla ilgili The Mirror’a konuşan Thomas Cook ise “Dalaman’dan Londra Gatwick’e giden MT105 model uçaktaki iki yolcu, araçtaki saldırgan davranışlarının ardından polis eşliğinde çıkarıldı” dedi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Müşterilerimizin ve ekibimizin güvenliği her zaman ilk önceliğimizdir ve bu tür davranışları uçaklarımızda kabul etmiyoruz. Müşterilerimizden uçuşlarındaki gecikme için özür diliyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.