kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4821
EURO
34,7942
STERLIN
40,5614
BITCOIN
$62.416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
9°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Binlerce kişi Londra’da bayram festivalini kutladı

11.06.2019
0
A+
A-

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından bu sene 8 Haziran Cumartesi günü Trafalgar Meydanı’nda 14’üncüsü düzenlenen ‘London’s Eid Festival’de binlerce kişi bir araya gelerek Ramazan Bayramı kutlamalarına katıldı.

2006 yılından bu yana Londra Belediyesi tarafından her sene düzenli olarak yapılan London’s Eid Festival’e bu sene binlerce kişi katılım gösterdi. Ramazan ayının bitişinden sonra düzenlenen etkinlikte, çoğunluğu Müslümanlardan oluşan farklı inanç guruplarına sahip binlerce insan Trafalgar Meydanı’nda bir araya gelerek kutlamaya eşlik etti. Londra’nın merkezinde düzenlenen bayram etkinliğinde gün boyunca yiyecek, içecek ve çeşitli etkinliklerle kutlamalara eşlik eden binlerce kişi, festival boyunca renkli saatler yaşadılar.

Geçen hafta düzenlenen festivale konuşmacı olarak iştirak eden Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ödüllü Hollywood oyuncusu, Rapçı ve Aktivist Riz Ahmed tarafından sahneye davet edildi.

Alanı dolduran binlerce kişinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Khan, Londra’nın çeşitlilik ve farklılıkları bir arada barındırması ve böyle etkinliklere imza atması açısından dünyanın en güzel şehri olduğunu aktardı.

Khan, “Uzun zamandır Londra’da düzenlediğimiz etkinliklerle, birçok farklı inanç gurubunu bir araya getirdik. Bu farklılık ve çeşitlilikler açısından Londra, her yerde örnek bir şehir olarak insanların karşısına çıkıyor. Bugün dünyanın dört tarafında yaşayan insanların bir gözü Londra’da. Trafalgar Meydanı’na bakıyorlar. Neden? Çünkü biz Londra’da sadece farklılıklara tolerans göstermiyoruz, saygı duyuyoruz, onları kucaklıyoruz ve bugün de gösterdiğimiz gibi bu değerleri bir araya getirerek kutluyoruz” dedi.

Konuşmasında bütün inanç guruplarına ve farklı kesimlere seslenen Khan, Londra’nın herkese açık olduğu mesajı ile kutlamalara eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.