kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.712
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

İş yerlerinde masaüstü bilgisayarların sonu geliyor!

İş yerlerinde masaüstü bilgisayarların sonu geliyor!

Henüz İngiltere’de başlayan akım yakında tüm dünyayı saracağa benziyor. Bir zamanların vazgeçilmezi masaüstü bilgisayarların iş yerinde artık eskisi kadar tercih edilmediği; yerini dizüstü bilgisayarların almaya başladığı dikkat çekiyor.

İş yerlerinde bilgisayar kullanma alışkanlığı gelişen teknolojiyle birlikte değişiyor. Bu kapsamda Laptops Direct’in raporuna göre çalışanların sadece %42’si ofislerinde masaüstü bilgisayar kullanıyorlar ve dizüstü bilgisayarlar giderek tercih edilen çalışma aracı oluyorlar. Bunun en büyük sebepleri arasında ise artan verimlilik ve üretkenlik ilk sırada yer alıyor. Dizüstü bilgisayarlar ile çalışanların %84’ü daha esnek bir cihaza sahip oldukları için daha fazla iş yapabildiklerini söylüyorlar.

Binin üzerinde İngiliz yetişkin ile yapılan anketin sonuçlarına göre bazı sektörler daha hızlı bir şekilde masaüstü bilgisayarlardan vazgeçiyorlar ve bunların başında%20 ile perakende satış, %16 ile ağırlama ve hizmet, %12 ile pazarlama ve yaratıcılık geliyor.

Bu durumu destekleyen bir diğer bulgu da ankete katılanların %73’ünün, masaüstü bilgisayarların ofise yaşlı bir görüntü vererek potansiyel müşterileri uzaklaştırıldığını düşündüklerini belirtmeleri oluyor.

LaptopsDirect.co.uk pazarlama yöneticisi Mark Kelly’nin söylediğine göre artık firmaların çalışanlarından her an çalışmaya hazır olmalarını beklemelerinin yanı sıra kariyer merdivenini tırmanan genç çalışanlar da çalışma saatlerinde ve sistemlerinde bir miktar esneklik istiyorlar.

Araştırmanın sonucuna ve çalışanların genel görüşlerine bakılırsa, ofislerin masaüstü bilgisayarlardan vazgeçmelerinin oldukça mantıklı göründüğü ve masaüstü bilgisayarların artık ofis kullanımı alanında ömürlerinin sonuna yaklaştıkları rahatlıkla söylenebilir. (HÜRRİYET)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.