kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere: Havaalanlarında alkol satışı kısıtlanabilir

İngiltere: Havaalanlarında alkol satışı kısıtlanabilir
02.11.2018
0
A+
A-

İngiliz hükümeti havaalanlarında ve uçuşlarda sarhoş yolcuların sebep olduğu olayları önlemek için yeni bir düzenleme arayışında.

İngiltere İçişleri Bakanlığı (The Home Office) havaalanlarında hizmet veren bar ve pubların lisanslarının gözden geçirileceğini açıklandı. Buna göre havaalanlarında alkollü içki satan bar, restoran ve dükkanların İngiltere’deki genel alkol satış kurallarına tabi olması söz konusu. Ülkede sabah 10’dan önce alkol satışı yapılması yasak.

İçişleri Bakan yardımcısı Victoria Atkins konu hakkında “Çoğu İngiliz vatandaşı uçuşlarda sorumlu davranıyor, ancak herhangi kargaşa yaratıcı hareket ya da sarhoş davranış kabul edilemez. Bu hükümet, hava yolu yolcularının seyahat ortamının güvenli ve keyifli kalmasını sağlamayı taahhüt ediyor.” açıklamasında bulundu.

Eylül ayında hava yolu sektörü, sarhoş yolcuların uçağın zorunlu inişine sebep olmaları halinde 80 bin sterline kadar para cezasıyla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

Uçuş sırasında sarhoş olan yolcular, 5 bin sterline kadar para cezasının yanı sıra havacılık kurallarını ihlal etmekten 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilirler.

Eylül ayında İbiza istikametli bir Ryanair seferinde sarhoş bir yolcunun yarattığı kargaşa nedeniyle uçak Manchester Havaalanı’na geri dönmek zorunda kalmış, sarhoş yolcu tutuklanmıştı.

İngiliz Unite sendikasının 4 bin kabin görevlisiyle yaptığı ankete göre, İngiltere merkezli hava yolu şirketleri personelinin yüzde 87’si, Birleşik Krallık havalimanlarında ya da bu havaalanlarından kalkan uçuşlarda sarhoş yolcu davranışına tanık oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.