kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5689
EURO
34,8568
STERLIN
40,5143
BITCOIN
$66.420
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

May, partisine seslendi: Brexit için bir araya gelelim

May, partisine seslendi: Brexit için bir araya gelelim
01.10.2018
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, lideri olduğu iktidardaki Muhafazakâr Parti’ye seslenerek İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılış sürecinde en iyi anlaşmayı sağlamak için birlik olma çağrısında bulundu.

Muhafazakâr Parti’nin en çalkantılı yıllık konferanslarından biri olması beklenen bu yılki toplantı öncesinde BBC’ye konuşan May, Brexit planıyla ilgili kendisini eleştirenlere seslenerek bir arada olmaları gerektiğini vurguladı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden resmi olarak ayrılacağı tarih olarak belirlenen Mayıs 2019 öncesinde Muhafazakâr Parti içinde Brexit hakkındaki görüş ayrılıkları derinleşiyor.

En son olarak eski dışişleri bakanı Boris Johnson, Theresa May’in Brexit planına karşı çıkarak ‘Süper Kanada’ planını açıklamıştı.

Johnson, May ile Brexit hakkında yaşadıkları görüş ayrılıkları nedeniyle kabineden ayrılmıştı.

İki siyasetçi arasındaki bu görüş ayrılığı parti liderliği için yapılan mücadeleye bir işaret olarak gösteriliyor.

Bloomberg gibi bazı basın kuruluşları, May’in koltuğu için müdadele ettiği yorumunda bulunarak partisi içindeki görüş ayrılıklarını gidermeye çalıştığını öne sürdü.

MAY: BREXIT’E İNANIYORUM

Avrupa Birliği bu ay içinde May’in Chequers adını verdiği Brexit planını reddetmişti.

May, planının temelinde serbest ticaret olduğunu söyleyerek planının arkasında durmaya devam ediyor. Ancak Avrupa Birliği, bu planın İngiltere’nin birliğin aantajlarından yararlanmaya devam etmesi anlamına geldiğini söylüyor.

Boris Johnson ise bu anlaşmanın birlikten ayrılma yanlısı olan vatandaşların oyuna ihanet olduğunu aktarıyor.

Boris Johnson’ın ‘Brexit’e inanmıyor’ eleştirilerine de yanıt veren May, Brexit’e inandığını söyleyerek AB ile müzakerelerin sonucu ne olursa olsun başarı sağlayacaklarını öne sürdü.

May, böylece AB ile bir anlaşma sağlanamaması durumuna da hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Boris Johnson ve eski Brexit bakanı David Davis, Avrupa Birliği ile Kanada usulü bir serbest ticaret anlaşması yapılması gerektiğini savunuyor.

Ancak May bu teklifin Kuzey İrlanda’yı Britanya’dan ayıracağını ve Kuzey İrlanda için farklı bir gümrük uygulamasının devreye sokulması anlamına geleceğini söylüyor.

May’in iş bakanı olan Greg Clark ise böylesi bir ticaret anlaşmasının uluslararası tedarik zincirlerini tıkayarak iş dünyasına zarar vereceğini belirtiyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.