kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
STERLIN
40,8971
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Han, suç oranlarının artmasını ‘akıl sağlığı’ sorunu olarak tanımladı

Han, suç oranlarının artmasını ‘akıl sağlığı’ sorunu olarak tanımladı
22.09.2018
0
A+
A-

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, başkentteki bıçak suçlarıyla mücadeleye yönelik yeni planlarının yakın zaman içerisinde sonuç vermeyeceğini açıkladı.

Londra Belediye Başkanı, şiddet içeren suç oranlarının artmasının nedeninin ‘halk sağlığı’ sorunu olduğunu belirterek, bunun önüne geçilmesi amacıyla alınacak önlemlerin ve yapılacak planların kısa süre içerisinde yanıt vermesinin mümkün olmayacağını dile getirdi.

2018 yılı içerisinde Londra’da 100’den fazla cinayet olduğu kayıtlara geçerken, Sadık Han Londra’da şiddet olaylarının önüne geçilemediği nedeniyle suçlandı.

Han, yeni planların Londra’nın sokaklarındaki şiddet suçları için kısa vadeli bir çözüm olmayacağını söyledi ve yeni planların hayata geçmesi amacıyla maddi yardım için bakanlardan daha fazla para istedi.

Planları açıklarken şunları söyledi: “Londralılara karşı, Şiddet Azaltma Birimi’nin çalışmasının bir gecede sonuç vermeyeceğine inanıyorum. Şiddet içeren suçların nedenleri yıllardır araştırılıyor ve çözümler zaman alacaktır. Bu yüzden yeni yaklaşımımız uzun vadede odaklanmaktadır.”

Tory Meclis Üyesi Steve O’Connell Han’ın planlarını memnuniyetle karşılandığını belirtti ancak söz konusu planların “yetersiz ve çok geç” olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu öngörülemeyen planlar, Sadık Han’ın şiddet suçuyla ilgili başarısız olduğunu konusunda bir kanıt ve bu planlar tümüyle yetersiz. Son bıçak suç stratejisinden yaklaşık bir buçuk sene önce, Belediye Başkanı, hala planlama aşamasında olduğunu itiraf ettiği ‘Şiddet Azaltma Birimi’ne 500 bin sterlin değerinde bir bütçe ayrılması gerektiğini söylemişti. Belediye Başkanı, şu anda acil olarak planların hayata geçirilmesi gerektiğini anlayacaktır”

Belediye Başkanı, Londra’da son bir yıl içinde tırmanan suç oranı nedeniyle ateş altında kaldı.

Yeni planlar için sağlanacak para, sağlık hizmetleri, polisler, okullar ve yerel hükümet kurumları personeli, şiddet içeren suçlarla başa çıkabilmesi için birlikte çalışmaları için harcanacak.

ETİKETLER: , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.