kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6103
EURO
34,8380
STERLIN
40,7220
BITCOIN
$61.897
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Enfield’de kira ücretleri cep yakıyor

Enfield’de kira ücretleri cep yakıyor
09.08.2018
0
A+
A-

 İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da konut fiyatlarının ve özellikle ev kiralarının son yıllarda hızla yükselmesi tüketicinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Özellikle Avrupa’nın eğitim ve çalışmak için en çok tercih edilen şehirleri arasında yer alan İngiltere başkenti Londra, kira fiyatlarının son yıllarda hızla artması ise cep yakıyor.

Shelter ismindeki konut yardım kuruluşu, Enfield bölgesi hakkında yaptığı araştırmadan elde ettiği verilere göre, Enfield bölgesinde ev kira ücretlerleri hızla artarken, insanların maaşları ise sabit kalıyor.

UYGUN FİYATLI EV ÇAĞRISI

Shelter’den elde edilen veriler, İngiltere genelinde kira oranlarının 2011’den bu yana hane halkı gelirlerinden önemli ölçüde daha fazla arttığını göstermekte. Konut yardım kuruluşu, makul kiralık evler için artan ihtiyacı karşılamak için Hükümet’e daha uygun fiyatlı evler inşa etmesi için çağrıda bulundu.

Konut yardım kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre, Enfield bölgesinde iki yatak odalı bir evin ortalama kira maliyetinin 2011 ve 2017 arasında yüzde 24,6 arttığını belirtti. Öte yandan hane geliri sadece yüzde 0,9 bir oranla arttı.

2017-2018 mali yılında, Enfield bölgesinde iki yatak odalı bir evin ortama aylık kira ücret 1303 pound olarak belirtildi.

Son yıllarda Londra’da arttan konut kira ücretleri halkın kanayan yarası olmaya devam ediyor.

Shelter, hükümete kira konusu için yeni bir plan düzenlemesi için çağrıda bulundu. Özellikle düşük gelirli işlerde çalışanların uygun bir fiyatta ev bulabilmeleri için yeni bir sosyal konut planı hazırlaması için öneride bulundu.

HEDEF KİRA REKABETİNİ AZALTMAK

Özel sektörde kira rekabetini azaltabilmek için Shelter, düşük gelirli işlerde çalışanlara yönelik bir sosyal konut planının önemini vurguladı.

Shelter’in kampanya müdürü Greg Beales yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Özel sektördeki artan kira ücretleri konut piyasasını büyük ölçüde etkiledi ve yine ülke çapında gereken tepkiyi veremedik. Bu nedenden dolayı, hükümet varlıklı konut sahiplerine odaklandı ve bunu yaparken baskı altında kalan kiracılar için yeterince çaba göstermedi.”

KİRACILAR KORUNMALI

Beales, İngiltere’deki bütün partilerin siyasetçilerinin bir araya gelip hızlıca yükselen kiracı sayısını değerlendirmesi ve onları korumak için ellerinden geleni yapması konusunda uyardı.

Ayrıca, Londra’da Barking ve Dagenham bölgesinde kira fiyatlarının %42 gibi yüksek bir oranda arttığını vurguladı. Ortalama maaş ücreti ise sadece %2 oranıyla arttı.

Son on yılda kira bedelleri ciddi bir sorun olmaya devam ederken, özel mülklerden kiralanan ev sayısı %74 attı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.