kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3847
EURO
34,7172
STERLIN
40,6259
BITCOIN
$63.366
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Polis, Londra’da İslam karşıtlarını gözaltına aldı

İslam ve göçmen karşıtı gruplar, saldırıyı bahane ederek sokağa çıktı ve gösteri yaptı.

Polis, Londra’da İslam karşıtlarını gözaltına aldı
02.04.2017
0
A+
A-

 

 

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da geçen hafta düzenlenen terör saldırısı, bu hafta sonu iki farklı protesto gösterisine yol açtı. İslam ve göçmen karşıtı gruplar, saldırıyı bahane ederek sokağa çıktı ve gösteri yaptı. Irkçıların gösterisini, İngiliz Savunma İttifakı adlı grup organize etti.

 POLİS GÖSTERİCİLERİ YERE YATIRDI

Aynı anda, ırkçılık karşıtları da birlikte yaşamayı savunmak için ellerinde pankartlarla sokaktaydı. İngiliz polisi, bir süre göstericileri ayırdıktan sonra protestolara müdahale etti. Çıkan arbedeyi, haber televizyonları canlı yayınladı. Uluslararası haber ajansları, polisin her iki gruptan da göstericileri gözaltına alındığını gösteren fotoğraflar geçti. Sosyal medyaya yansıyan karelerde ise, polisin bazı göstericileri gözaltına alırken yere yatırdığı görülüyor.

TÜM ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan Wensminster saldırganın tek başına hareket ettiğini daha önce açıklayan İngiliz polisi,  gözaltına alınan 12 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu. Gözaltıların çoğu, ülkenin orta kesimindeki Birmingham kentinde gerçekleşmişti. Londra‘yı 22 Mart‘ta kana bulayan saldırıda biri polis dört kişi yaşamını yitirmişti. Terör örgütü IŞİD‘in üstlendiği saldırıyı gerçekleştiren İngiltere doğumlu Halit Mesud’un sonradan Müslümanlığı seçtiği ve ilk isminin Andrew Russell olduğu açıklanmıştı.

SALDIRGAN VURULARAK YAKALANMIŞTI

Westminster Köprüsü üstünde yayaları ezerek ilerleyen terörist, parlamentobahçesinin duvarına çarparak durmuş ve ardından bir polisi bıçaklamıştı. 82 saniye süren saldırıda parlamentoya girmeye çalışan Mesud, vurularak yakalanmıştı. Saldırıda yaralananlar arasında 12 Britanya vatandaşıyla birlikte Fransız öğrenciler, iki Romanyalı, dört Güney Koreli, iki Yunan, bir Alman, bir Polonyalı bir Çinli de vardı. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.