kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3979
EURO
34,7622
STERLIN
40,7322
BITCOIN
$64.222
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Trafalgar Meydanı’nda anma töreni

Londra’da Westminster Köprüsü ve parlamento binası önünde gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirenler için bir anma töreni düzenlendi.

Trafalgar Meydanı’nda anma töreni
24.03.2017
0
A+
A-

Londra’da Westminster Köprüsü ve parlamento binası önünde gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirenler için  bir anma töreni düzenlendi.

Trafalgar Meydanı’nda düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Törene katılanlara yakmaları için mumlar dağıtıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Londra Emniyet Amiri Craig Mackey “teröristler geçmişte de bizi parçalamaya çalıştı… Ama başarısız oldular ve hep başarısız olmaya mahkumlar” dedi.

İçişleri Bakanı Amber Rudd da “teröristleri yeneceğiz” diye konuştu. Sözleri katılımcılar tarafından alkışlanan Rudd, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün işe giderek, normal hayatımıza devam ederek ve burada bir araya gelerek teröristlere bizi yenemeyeceklerimizi gösterdik. Polisimize ve acil durum birimlerimize büyük fedakârlıkları için teşekkür etmenizi istiyorum.”

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise bu saldırının “ortak değerlere” yapıldığını söyledi. Khan “Londralılar olarak zor durumlarla karşı karşıya kaldığımız zaman değerlerimiz için ayağa kalkarız ve tüm dünyaya yeryüzündeki en büyük şehir olduğumuzu gösteririz” dedi ve ekledi: “Yaşam tarzımızı yok etmeyi hedefleyen fena ve sapkın kişiler hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar.”

Khan’ın konuşmasının ardından meydanda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti.

Saygı duruşu sonrasında, yaşamını yitirenler için meydanda mumlar yakıldı.

Trafalgar Meydanı’ndaki törene çok sayıda siyasetçi ve çeşitli dinlerden din insanları da katıldı.

Anmaya katılanlar arasında yer alan 33 yaşındaki Rumi Begum, birkaç dakika farkla hayatı kurtulan kız kardeşi için törene geldiğini söyledi:

“Arkadaşlarıyla Westminster Köprüsü’nde buluşmuştu ve çocuklarını okuldan almak için saldırıdan dakikalar önce köprüden ayrılmıştı. Aracın çarpma sesini duyunca arkasına bakmadan kaçtı.

“Londralılar olarak birbirimize bağlıyız çünkü Londra’nın hem çok korumasız hem de çok güçlü bir kent olduğunu biliyoruz. Burada her kökenden insan var.” Londra’daki Müslüman topluluğundan Dr. Atta ul Quuddus törene bazı Müslümanlar gibi üzerinde #BenMüslümanım yazan bir tişörtle geldi.

Quuddus, “Bir insan böyle bir şey yapamaz. Biz burada bu ülkenin insanlarıyla dayanışma içindeyiz. Burada herkes, bu saldırıyı bir topluluğun değil, insanlıktan nasibini almamış bir delinin yaptığını anlıyor” dedi. (BBC TÜRKÇE)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.