kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
STERLIN
40,6910
BITCOIN
$62.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Jeffrey Epstein dava dosyasındaki isimler açıklandı

Jeffrey Epstein dava dosyasındaki isimler açıklandı
11.01.2024
0
A+
A-
2019 yılında hücresinde intihar ettiği açıklanan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’in yargılandığı dava ile ilişkili isimler arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton ve ve Prens Andrew de yer aldı. Epstein, partneri Ghislaine Maxwell ile birlikte aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu.

Bir İngiliz medya devinin kızı olan Maxwell’e karşı açılan bir dava kapsamında isimlerin kamuya açıklanmasına karar verildi. Maxwell, Epstein ile birlikte işlediği suçlardan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Listedeki bazı isimler suçlanırken, diğerleri iddialarda bulunuyor ya da adları potansiyel tanık olarak geçiyor. Hakim Loretta Preska, çoğu ismin zaten kamuda yer aldığını ve çok sayıda kişinin de belgelerin açıklanmasına bir itirazı olmadığını söyledi.

Johanna Sjoberg isimli kişi, 2001 yılında Epstein’ın Manhattan’daki evinde Prens Andrew’ün göğsünü ellediğini iddia ediyor. Virginia Giuffre isimli kişi ise 17 yaşındayken yani ABD yasalarına göre çocukken, Epstein tarafından Prens Andrew’a seks için sunulduğunu öne sürüyor.

Prens Andrew ise Giuffre ile hiç tanışmadığını belirterek iddialarını reddediyor. Buckingham Sarayı daha önce iddiaların “kategorik olarak doğru olmadığını” söylemişti.

Clinton’ın ekibi, Epstein ile eski siyasetçinin bağlarını soruşturma başlamadan kestiğini ve Epstein’ın işlediği suçlara dair hiçbir bilgisinin olmadığını aktarmıştı. 2000’lerin başında hayırsever bir aktivist olarak takdir edildiği bir dönemde Epstein’ın uçağıyla Bill Clinton’ın çok sayıda insani yardım gezisi için Afrika’ya gittiği biliniyor.

Mahkeme belgelerine göre Sjoberg ifadesinde Epstein’ın bir keresinde, kendisine Clinton’ın “kızları genç sevdiğini” söylediğini anlattı. Clinton daha önce başkanlık yaptığı dönemde 22 yaşındaki Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky’le ilişki yaşamıştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.