kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
STERLIN
40,9321
BITCOIN
$69.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Babası Nazi askeri olan Arnold Schwarzenegger’den Auschwitz’e ziyaret

Babası Nazi askeri olan Arnold Schwarzenegger’den Auschwitz’e ziyaret
29.09.2022
0
A+
A-

Babası II. Dünya Savaşı’nda görev almış madalyalı bir Nazi askeri olan ünlü aktör Arnold Schwarzenegger, Yahudi soykırımındaki simge yerlerden biri olan Auschwitz kampını ziyaret etti.

75 yaşındaki Hollywood oyuncusu Arnold Schwarzenegger, çarşamba günü Auschwitz ölüm kampını ziyaret ederek “önyargıyı kesin olarak ortadan kaldırma” mesajını verdi.

Daily Mail’in haberine göre, Nazi askeri Gustav Schwarzenegger’in oğlu olduğundan bahseden ünlü oyuncu, Auschwitz’ten kurtulan kişilerin çocuğu olarak dünyaya gelen Simon Bergson ile bir araya geldi.

Schwarzenegger, Nazilerin II. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin ve diğer azınlıkların yok edildiğinin kanıtı olarak kampın yatakhanelerinin, gözetleme kulelerinin ve gaz odalarının kalıntılarını inceledi.

“ÖNYARGILARI YENELİM”

Eski Kaliforniya Valisi Schwarzenegger, “ölüm kampı”nı ziyaret ettikten sonra, “Bu yaşaması gereken ve bizim tekrar tekrar anlatmamız gereken bir hikaye” dedi.

Arnold Schwarzenegger, Simon Bergson…

Auschwitz Yahudi Merkezi Vakfı ile yaptığı çalışmanın bir parçası olarak ziyarette bulunan Schwarzenegger, 3 yaşında bir çocukken, mahkumlar üzerinde yaptığı acımasız deneylerle nam salmış ve Ölüm Meleği olarak bilinen Nazi doktoru Josef Mengele’nin deneylerine maruz kalan bir kadınla da tanıştı.

Yaptığı ziyaretin ardından bunun son olmayacağına söz verdi ve ziyaretçi defterini ikonik cümlesi “Geri döneceğim” ile imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.