kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, üniversiteden istifa etti

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, üniversiteden istifa etti
25.05.2021
0
A+
A-

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Alibaba’nın kurucularından Jack Ma’ya tepkiler dinmek bilmiyor. Çin hükümetini eleştirdikten sonra adeta istenmeyen adam ilan edilen Ma, kurucusu olduğu Hupan Üniversitesi’nin yöneticiliğinden çekilme kararı aldı.

Jack Ma ile Pekin hükümeti arasındaki gerilim dinmek bilmiyor… Çin’in denetleme kurumunu ve devlet bankalarını geçen yıl Ekim ayında eleştiren bir konuşma yapan ve o günden beri ülkede adeta istenmeyen adam ilan edilen Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, 6 yıl önce kurduğu saygın eğitim kurumu Hupan Üniversitesi’nin başkanlığından çekilme kararı aldı.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan ve konuyla ilgili bilgisi olan yetkililer, Çin hükümetinin Jack Ma’nın ülke genelindeki etkisini kırmak için bu istifaya zorladığını öne sürdü. Kabul edilmenin Harvard Üniversitesi’ne kabul edilmek kadar zor olduğu Hupan Üniversitesi’nin isminin ve eğitim düzeni ve müfredatının da değişeceği kaydedildi.

DONGLIN AKADEMİSİ’NE BENZETİLİYORDU

Jack Ma’nın memleketi Hangzhou’da kurulan üniversite sık sık uluslararası çapta başarı elde etmiş girişimci ve iş insanlarına eğitim verme imkanı tanıyordu.

Çinli yetkililer geçen ay Alibaba’ya tekelleşme hamleleri dolayısıyla 2.8 milyar dolar para cezası kesmiş ve o dönemden itibaren şirkette küçülme yaşanmıştı. Jack Ma’nın üniversite ile temasının kopmayacağını söyleyen bazı kaynaklar gelecek dönemlerde ünlü iş insanının eğitim verebileceğini de dile getirdi.

Financial Times’a konuşan bazı kaynaklar ise, Çin Komünist Partisi’nin Hupan Üniversitesi’ni modern zamanların Donglin Akademisi olarak gördüğünü söyledi. Donglin Akademisi, 17’nci yüzyılda alimlerin ve fikir insanlarının bir araya geldiği bir eğitim kurumuydu ve oradan çıkan düşüncelerin Ming Hanedanlığı’nı zayıflattığı düşünülüyor.

Jack Ma, 2015 yılında okulu açtığı zaman, “Hupan’ın 300 yıl daha devam etmesini istiyoruz” demişti. Hupan Üniversitesi’nin ismi geçen hafta internet sitesi ve sosyal medya hesabından değiştirilerek Hupan İnovasyon Merkezi olmuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.