kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.133
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Salgından sonra çoluk çocuk Disneyland’a koştular

Salgından sonra çoluk çocuk Disneyland’a koştular
09.05.2020
0
A+
A-

Salgında tüm dünyadaki parklarını kapatan Disneyland, ilk kez Çin’in Şanghay şehrinde kapılarını yeniden açıyor. Pazartesi günkü açılış nedeniyle satışa çıkan biletler kısa sürede tükendi. Disneyland’da eğlence yeniden başlıyor ama alınan tedbirler nedeniyle misafirleri bambaşka bir deneyim bekliyor. Çin’de karantina önlemleri dünyanın diğer ülkelerine göre daha önce esnetildi fakat yine de elzem ihtiyaçlardan olmayan Disneyland seyahatine bilet bulunamaması dikkat çekiyor.

Ünlü eğlence parkı Disneyland, corona virüsü salgını nedeniyle tüm dünyada kapılarını kapatmıştı. Business Insider’da yer alan habere göre Disneyland, salgını büyük ölçüde geride bırakan Çin’in Şanghay şehrindeki parkını 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden faaliyete geçirecek.

BİLET FİYATLARI 56 DOLAR İLE 70 DOLAR

Çinliler, bu habere fazlasıyla sevindi. Parka giriş biletleri, satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tamamen tükendi. Disneyland’ın internet sitesinde, mayıs ayı ve haziranın ilk haftası için birkaç gün haricinde her güne bilet satışı yer alıyor. Bilet fiyatları gününe göre 56 dolar ile 70 dolar arasında değişiyor.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ, MASKE, SAĞLIK QR KODU!

Şanghay’daki parkın açılışı ve alınacak tedbirler, dünyanın diğer şehirlerindeki Disneylandlar için de örnek olacak. İçeriye sınırlı sayıda müşteri girebilecek. Girişte ateş ölçümü yapılacak ve misafirlerin sağlıklı olduğunu kanıtlayan ‘QR kod’ göstermeleri istenecek. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. Yemek yemenin dışında sürekli maskeler takılacak. Parkta birçok noktada el dezenfektanları yer alacak ve her yer gün içinde sürekli temizlenecek.

‘ADAPTE OLMAK İÇİN SINIRLI KAPASİTEYLE AÇACAĞIZ’

Disney CEO’su Bob Chapek, Şanghay’daki parkın 80 bin kişi kapasiteli olduğunu ancak bunun en fazla yüzde 30’unun kullanılacağını ve 24 bin kişinin girebileceğini söyledi. Chapek, “Yeni güvenlik durumlarına adapte olmak için kapasitemizin çok altında sayıyla açılış yapacağız” dedi. Disneyland’da ayrıca çocuk parkı gibi bazı bölümler kapalı olacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.