kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.036
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Korona salgınına rağmen Güney Kore’de sıkı hijyen kuralları altında genel seçim düzenleniyor

Korona salgınına rağmen Güney Kore’de sıkı hijyen kuralları altında genel seçim düzenleniyor
15.04.2020
0
A+
A-

Salgın süresince genel seçim düzenleyen ilk büyük ülke olan Güney Kore’de 44 milyon seçmen sıkı hijyen kuralları altında sandığa gitti. Seçmenlerden maske ve eldiven takmaları ve bir metre arayla sırada beklemeleri isteniyor, ateşleri ölçülüyor. Ateşi yüksek çıkanlar oylarını kullandıktan sonra virüs testine gönderiliyor.
Güney Kore’de seçmenler, koronavirüs salgını nedeniyle sıkı hijyen kuralları altında genel seçim için sandık başına gitti.

Yaklaşık 44 milyon seçmenin bulunduğu Güney Kore’de, genel seçime katılımın yüzde 60’ın üzerinde olması bekleniyor.

Güney Kore Ulusal Meclisi’ndeki 300 sandalye için en güçlüleri olarak görülen iktidardaki Demokratik Parti ve ana muhalefetteki Birleşik Gelecek Partisi dahil 35 partinin adayları yarışıyor.

Seçim sürecinde ülkedeki tartışmalara, başta hükümetin salgınla mücadelesi olmak üzere ekonomi ve devlet başkanı yardımcılarının adlarının geçtiği yolsuzluk skandalları damgasını vurmuştu.

Ciddi önlemler alındı

Maske takmaları ve bir metre arayla sırada beklemeleri istenen seçmenlerin, oy kullanacakları binalara girişte ateşleri ölçülüyor. Ateşi 37.5’in üzerinde çıkanlar, ayrı bir kabinde oylarını kullandıktan sonra virüs testine gönderiliyor.

Seçmenlerin, oy kullanacakları binalara girişte ateşleri ölçülüyor. Ateşi 37.5’in üzerinde çıkanlar, oylarını kullandıktan sonra virüs testine gönderiliyor.

Enfeksiyon ihtimalini asgariye indirmek amacıyla oylarını kullanırken plastik eldiven takmaları ve el dezenfektanı kullanmaları istenen seçmenlerin kimlikleri, parmak izinden değil özel cihazlarla kontrol ediliyor. Seçmenler tarama sırasında maskelerini çıkarıyor.

Seçmenlere, ‘konuşurken maskelerini çıkarmamaları ve seçimden önce dezenfekte edilen oy verme merkezlerine çocuklarını getirmemeleri’ tavsiye ediliyor.

Dünya yakından takip ediyor

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore, dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sırasında genel seçim düzenleyen ilk büyük ülke oldu.

Ülkenin bu seçimi salgının daha da yayılmasına yol açmadan başarması, dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.