kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
STERLIN
40,5783
BITCOIN
$66.730
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Ege’de bir haftada ikinci kaza: Dört göçmen hayatını kaybetti

Ege’de bir haftada ikinci kaza: Dört göçmen hayatını kaybetti
24.12.2021
0
A+
A-

Ege Denizi’nde bir tekne kazası daha meydana geldi. Yunanistan’ın Girit adası açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu en az dört kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan’ın Girit adası açıklarında bir göçmen teknesinin batması sonucu en az dört kişi hayatını kaybetti. Perşembe akşamı Antikythera adası yakınlarında meydana geldiği belirtilen kazanın ardından Yunan Sahil Güvenlik Teşkilatı bir kurtarma operasyonu başlattı. Yunan devlet televizyonu, yaklaşık 90 göçmenin yakınlardaki bir kayalığa ulaşabildiğini, ancak olumsuz hava muhalefeti nedeniyle henüz buradan tahliye edilemediklerini bildirdi.

Çarşamba günü de yine Yunanistan’ın Bolukendire adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu en az üç kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin kurtarıldığı, bu kişilerden sadece ikisinde can yeleği bulunduğu belirtilmişti. Reuters haber ajansı ölenlerin sayısının yediye yükseldiğini duyurdu.

Avrupa umuduyla çıkılan tehlikeli yolculuklar sürüyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), kazanın Ege Denizi’nde bu yıl meydana gelen en kötü kaza olduğunu açıklamıştı. UNHCR’ın açıklamasında, “Bu gemi kazası, insanların güvenlik arayışıyla çok tehlikeli yolculuklara çıkmaya devam ettiklerinin acı veren bir hatırlatmasıdır” denildi. BM örgütü, bu yılın Ocak-Kasım ayları arasında 2 bin 500’den fazla kişinin Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldüğünü ya da kaybolduğunu tahmin ediyor.

Yine BM verilerine göre, 2021 yılı içinde Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlerin ilk ayak bastığı ülkelerden biri olan Yunanistan’a 8 bin 500 civarında sığınmacının ulaştığı ve ülkede halihazırda 96 bin mülteci ve iltica başvurusunda bulunan göçmen bulunduğu belirtiliyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.