kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3834
EURO
34,7590
STERLIN
40,6753
BITCOIN
$61.892
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londralı’lar demokrasiden yana

15 Temmuz Cuma Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından 161 kişi ölürken, 13 bin 369 kişi gözaltına alındı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından Güney Londra’da yaşayan Türkçe konuşan toplumla Türkiye’de yaşanan üzücü olayları konuştuk.

Londralı’lar demokrasiden yana

DARBE

15 Temmuz Cuma Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından 161 kişi ölürken, 13 bin 369 kişi gözaltına alındı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından Güney Londra’da yaşayan Türkçe konuşan toplumla Türkiye’de yaşanan üzücü olayları konuştuk. Kimisi darbe olduğunu düşünüyor, kimisi siyasilerin bir oyunu olduğunu savunuyor kimisi ise Fethullah Gülen Terör Örgütü(FETÖ) tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyor.

VEZIR YAKUT (1)

İŞİN İÇİNDE ‘’GÜLEN’’ ÇOK İNSAN VAR

Vezir Yakut (30)

Jungle Grill İşletmeci

Ben artık Türkiye ile ilgili hiç bir düşüncemi, fikrimi belirtmek istemiyorum. İnsanlar o kadar kötü bir duruma geldi ki kimse kimsenin düşüncesini umursamıyor ve saygı duymuyor. Yönetim hakkında bir şey söylemeye bile gerek yok. Berbat bir yönetim, berbat bir ülke, berbat vatandaşlar, ben bu olanların hepimize müstahak olduğunu düşünüyorum. İşin içinde bulunan insanlardan “gülenler” çok daha fazla oldu.

SERIF SAGLAM

Şerif Sağlam (30)

Bolu Restaurant Sahibi

Türkiye’de yaşanan olay kesinlikle darbe girişimidir. Amerika ve İsrail’in bu işin içinde olduğunu ve bu olayları kesinlikle onların başlattığını düşünüyorum. Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) bu olayın içinde sadece bir kukla, olayları bu grubun üstüne yüklüyorlar. Türkiye’de askerlik yapan insanların gururuyla oynadılar. Allah devletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Cumhurbaşkanımız çağırsa savaşa gözü kapalı giderim. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

MUSTAFA SAGLAM (1)

Mustafa Sağlam (43)

Laik Atatürkçü bir Türk vatandaşı olarak kesinlikle bu ilkeleri savunuyorum ve bu ilkeleri ortadan kaldırmak isteyenlere karşı bir iç savaş çıkması halinde o savaşa gözü kapalı giderim. Ben şunu anlamıyorum bizim milletimize ne oldu da insanlarımız bu kadar rezil bir duruma geldi. Bu kadar vahşileşmeye başladı. Fotoğraflara baktığımızda insanların gözleri dönmüş bunları görüyoruz. Çok üzücü bir durum olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda insanlar kendi benliklerine geri dönüş yapabilirler.

SENOL SAGLAM (1)

Şenol Sağlam (35)

Atatürkçü ve dini inançlarına düşkün bir ailede yetiştirildim. Hayatta nasıl yaşaması gerektiğini bilen biriyim. İnsanlara karşı saygımı, duruşumu ve hoşgörümü asla bozmam. Türkiye’de başlatılan kutuplaşmanın sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile sivil halk karşı karşıya getirildi. Buna sebep olan kişilerin de başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. 19-20 yaşındaki genç askerlerin emir komuta altında sokaklara sürüldüğünü düşünüyorum. Rütbelilerin ve subayların, birim amirlerinin parmağının olduğunu, fotoğraflara bakıldığında paşalarının yüzünün patlatıldığını görebiliyoruz. Türkiye’de hayatın daha güzelleşmesi ve insanların birbirine olan saygı, sevgisinin tekrar yerine getirilmesi için şuan ki hükümetin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

DAVUTHAN KALYONCUOGLU (2)

Davuthan Kalyoncuoğlu (33)

Gerçekleştirilen bu olayın tamamen bir film olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet döneminde ki bütün darbeleri az çok okudum biraz da olsa bilgi sahipliğim var. Darbe bu şekilde olmaz. Cuma günü saat 22.00’da, 3 bin asker ve subayla, emniyet müdürlüğünün bir bölümünü bombalamakla darbe yapılmaz. Bugüne kadar yapılan darbelerde hiçbir asker kurşun sıkmadı çünkü sıkma cesaretini alamaz. Fethullah Gülen tarafından yapıldığını kimse ispatlayamayız. Çünkü 1 gecede 2 bin 500 hakim ve savcı nasıl olurda tespit edilip görevden alınıyor. Rusya olaydan 5 saat önce hükümete bildiriyor bu şekilde bir olay yaşanacağını. 1960’da gerçekleştirilen darbeye benziyor. O gün ki darbenin bile planlı olduğunu düşünüyorum fakat bugün ki tamamen yapmacık bir olay. Göstermelik bir kaç yer bombalandı, göstermelik olarak suçsuz insanlar öldürüldü. Ben eskiden Türkler için barbar olduğumuzu söyleyenlere çok kızıyordum. Fakat o gece olayda çekilen fotoğrafları gördükçe gerçekten barbar olduğumuzu düşünüyorum. O gün o fotoğraflardaki insanların dedeleri geçmişte Ermenilere kim bilir neler yapmıştır diye düşünmeye başladım. Bu olayların kesinlikle bir şeyin alt yapısını yaptıklarını düşünüyorum. Yani bir şey yapılmak isteniyor fakat bu olaylar sayesinde istedikleri şeyi gerçekleştirecekler. Umarım 4 milyon yeni vatandaşlarıyla mutlu olurlar. İdam olayı geri getirildiğinde Abdullah Öcalan’ın asılması gündeme gelecek fakat bence Abdullah Öcalan bu ülkeye hizmet etmiş bir insandır.

SERDAL CAYIR (1)

Serdal Çayır (33)

Aytaş Boutique Genel Menajer

Ben Türkiye’de yaşanan bu olaylardan dolayı çok üzüntülü olduğumu belirtmek istiyorum, sivil halk ve asker karşı karşıya getirildiğini düşünüyorum. Bizler orada olsak bizler de mi sokağa çıkardık yoksa evimize mi kapanırdık bilemiyorum. Yaşanan olay herkes için çok üzücü ve ders alınması gereken bir olay. Umarım en kısa zamanda gereken adımlar atılır.

ISA KARAPINAR (1)

İsa Karapınar (37)

Askerlerin kesinlikle Fethullah Gülen tarafından yetiştirildiğini düşünüyorum. Orada verilen emirleri yerine getiren erler var. Çünkü askerlik çok farklı bir psikolojidir. Oradaki erlerin kesinlikle suçsuz olduğuna inanıyorum. Oraya gönderilen askerlerin tatbikat yaptırılmak üzere emir verildiğini birçok asker ifadesinde belirtti. Biz Türklerde askerlik yapmayana kız vermezler, askerlik çok kutsal bir görevken şuan böyle bir şey yüzünden askerlik onuru ayaklar altına alındı.  Bizler ne zaman aynı bayrak altında yaşamayı öğrendiğimiz zaman barış ve huzur bizim memleketimizde hakim olacaktır.

NABI TOKTAS (1)

Nabi Toktaş (30)

Costaş Café Sahibi

Bu durumdan dolayı Fethullah Gülen’i suçlayan birçok kişi var. Ben kesinlikle buna katılmıyorum. Oradaki askerlerin kesinlikle kendi iradeleri doğrultusunda böyle bir olayı gerçekleştirdiklerine inanıyorum. Bizlerin millet olarak en büyük problem Allah’ın emirlerini yerine getirmemek. En basitinden 5 vakit namaz bile bizlere çok ağır geliyor. Bu sebepten dolayı Allah’ın bizleri cezalandırdığını düşünüyorum. Sokağa çıkan insanlar için çok üzülüyorum çünkü izledikleri yol ve politika çok yanlış. Askerlerin orada linç edilmesi, polisler varken halkın güvenliği sağlaması ciddi anlamda ülke olarak çok kötü bir yol izlediğimizi gösteriyor.

UFUK CETIN (1)

Ufuk Çetin (19)

Öğrenci

Ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde halkın sokaklara ve meydanlara çıkması sonucu engellendiğini düşünüyorum. Yaşanan olayların Fethullah Gülen ile bağlantısı olup olmadığını bilemiyorum fakat ülke içindeki insanlara bakıldığı zaman çoğu ismin onlara olan yakınlıklarını görebilirsiniz.

MAHIR MERAL (1)

Mahir Meral (46)

İstanbul Kebap işletmecisi

Sadece askeriyenin değil Türkiye’de belli merkezlerinde Fethullah Gülen örgütünün elinde olduğunu düşünüyorum. 80 darbesi gerçekleştiğinde ben 10 yaşındaydım. O zamanlarda bütün askeriye destek verdi. Fakat şimdi sadece belli bir grubun destek verdiğini görebiliriz. İdam olayını kesinlikle destekliyorum. Başta Apo olmak üzere bütün terör ile ilgili herkesin asılmasını isterim. Ülkenin menfaati doğrultusunda bu olayın yaşanmasını destekliyorum. Avrupa Birliğine giremeyiz diye düşünen kişiler içinde şunu söyleyeyim Avrupa bizim dostumuz değil, Müslüman olduğumuz için bizlere resmen zulüm ediyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.