kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4925
EURO
34,8579
STERLIN
40,6942
BITCOIN
$61.143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Bulanık Çizgiler” kapalı gişe oynadı

“Bulanık Çizgiler” kapalı gişe oynadı
21.06.2018
0
A+
A-

TÜRKÇE konuşan kadınlar tarafından üretilen, yönetilen ve canlandıran tiyatro oyunu, “Bulanık Çizgiler” üç gün boyunca kapalı gişe oynadı.

Etcetera Tiyatrosunda 14, 15 ve 16 Haziran akşamı tiyatro severlerle buluşan oyun toplumun en derin yarası halini alan kadına yönelik nefret, suç, taciz ve şiddeti konu ediniyor.

“Bulanık Çizgiler” adlı tiyatro oyunuyla kadınların cinsel istismar sonrası yaşadıkları sorunlar ve onların kimlik değişimini ustaca ele alındı.

Yönetmenliği Janise Sadik’in yaptığı ve Seren Ahmet, Isabele Hernandez ve Makenna Guyler’lerin canlandırdığı tiyatro oyunu ilerleyen zamanda adından sıkça bahsettirecek gibi.

Özellikle genç kadın ve erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği oyun ilk kez sahnelenmesine rağmen büyük beğeni ve takdir topladı. Gösterimin ardından izleyenlerle bir araya gelen oyun ekibi tebrikleri kabul ederek yapılan yorumları dinledi.

CİNSEL İSTİSMARIN YIKIMI SAHNELENDİ

Bulanık Çizgiler’in prodüksiyonunu yapan Seren Ahmet, gösterim öncesinde gazetemize tiyatro oyunu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı:

“Bulanık Çizgiler adlı oyunumuz ile hareketin ve şiirsel dilin unsurlarını kullanarak sahneye yansıtmaya çalıştık, Cinsel istismarın etkilerinden sonra kadınların kimlik değişimini konu alan ‘Bulanık Çizgiler’ adlı tiyatro oyunumuz ile yaşadığımız çağın sorunlarını yansıtmaya çalıştık. Cinsiyet dilinin bulanıklaştığı bir nesilde yaşıyoruz, böylesi bir durumda kadınlar, cinsel istismar sonucunda ciddi yönden etkileniyor. Bizde bunu tiyatro oyunuyla topluma yansıtmaya çalıştık.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.