kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3833
EURO
34,7469
STERLIN
40,7389
BITCOIN
$63.978
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiliz kadın kendi soslarını yaparak yılda 150 bin pound kazanmaya başladı

İngiliz kadın kendi soslarını yaparak yılda 150 bin pound kazanmaya başladı
04.11.2022
0
A+
A-

40 yaşındaki Dominque Woolf bir yol ayrımındaydı. Hayatını değiştirmek istediği bir noktaya ulaşmıştı ama bunu nasıl yapacağından emin değildi. Arka arkaya üç çocukla kaotik ebeveynliğin ilk birkaç yılını geçirdikten sonra, kariyerini değiştirmek istediğini biliyordu ama ne yapmak istediğini bilmiyordu. Böylece, sevdiği şeyle, yiyecek sektörü ile başlamaya ve oradan devam etmeye karar verdi.

Crouch End’den Dominique, 30’lu yaşlarında bir şarkıcıydı ve aynı zamanda ‘insan kaynakları’ kariyerinden vazgeçtikten sonra bunu sürdürdü. O zamanlar önemli bir risk ama şarkı söylemek onun aşkı ve tutkusuydu, ta ki onun ” şarkı aşkından vazgeçene” kadar. Arka arkaya üç çocuğu oldu, her çocuk arasında 16 ay vardı ve çok geçmeden müziğin onun için uzun vadeli bir kariyer olmadığını fark etti.

44 yaşındaki anne şunları söyledi: “Müzikle işim bittiğinde geri dönecek bir kariyerim olmadığını biliyordum. Benim için istediğim gibi olmayacağını anladım. 15 yıl boyunca takip ettim ve müziğe çok bağlıydım ama bunun asla bana başarı getimeyeceğini anladım.

“Çocuklarım olduktan sonra evde oturan bir anneydim. Günlerim üç bebeği büyütmek ve hak ettikleri zamanı almalarını sağlamakla doluydu. 40 yaşında olmak ve ne yapmak istediğini bilmemek zor bir durum. Çocuklarım okul çağına geldiğinde geri dönecek bir kariyerim yoktu, ne yapacağımı bilmiyordum.”

Yemek her zaman Dominique’nin hayatının büyük bir parçası olmuştur ve ailesinin Tayland’dan gelen yarısının bunda büyük rolü vardır. Çocukluğunda “efsane lezzetler” yediğini ve teyzesinin sevdiği sosları pişirdiğini hatırladı.

Teyzesinin sosundan ilham aldıktan sonra fikrini geliştirmeye başladı. Leiths Aşçılık Okulu’nda yemek kursuna gitti ve mutfağından çalışmaya başladı. Eylül 2019’da üç sos yapmaya karar verdi ve bunları Noel’de bir çiftçi pazarında sattı. İki günde 250 şişe sattı ve aldığı geri bildirimler “şaşırtıcı”ydı.

İş fikrine kendi parasından 3.000 pound yatırdı ve 2020’de The Woolf’s Kitchen adındaki işini kurdu. Soslarını ilk satmaya başladığında yerel şarküterisine teslim ederdi ve söylenti yayıldıkça sonunda bir kaç markete daha satış yapmaya başladı. 2021’de Selfridges adlı marketle anlaştı ve ürünlerinin satışı başladı.

Ozamana kadar ”Tamarind Ketchup, Jalapeno and Lime, and Hot and Sour” adında üç sos imal ediyordu ve sonrasında acı sos olan ”Chilli Crunch” adındaki dördüncü sosunu imal etmeye başladı.

Dominque şunları söyledi: “Woolf’s Kitchen’ı kurduğumdan beri çok şey başardım. Mart ayında Jamie Oliver’ın Great Cookbook Challenge TV programını kazandım ve Sunday Times’ın En Çok Satanlar listesinde 1 numara olan Dominique’s Kitchen adlı bir yemek kitabı çıkardım. Selfridges’te ürünlemin satışta olması gurur verici ve şu anda Co-op raflarında da yermizi aldık.

“Her şeyi dengelemenin kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. Ben sadece tek çalışmaktayım. Mutfakta çalışmak tam zamanlı bir iştir, yemek kitabı yazmak zaman alıyor, çocuklarımı büyütmek zaman alıyor. Bir girişimci olarak en son, görevlerin bir kısmını devretmeniz ve yardım istemeniz gereken bir noktaya geliyorsunuz.

Şimdiye kadar Dominique, yeni bir yemek kitabı yazarken, zaman ayırdığı işinden son bir yılda 150.000 pound üzerinde kazanç elde etmekten gurur duyuyor. İşini daha da büyütmek ve Birleşik Krallık genelinde tüm market raflarında yer almak istiyor.

“Kitabımı yazmakla meşgulum ve işler hala iyi gidiyor, bu yüzden gerçekten bir ekibim olursa neler olabileceğini görmek isterim. Çocuklarım beş, altı ve sekiz yaşında ve onlarda bana lezzetleri test ederek yardımcı oluyor. Her şey zamanımı dengelemekle ilgili ama bu devam eden bir çalışma. Nispeten kısa bir süre içinde şimdiye kadar başardıklarımla, Pandemide’de lansman yapmanın yanı sıra üç küçük çocuğu yetiştirmekten gerçekten gurur duyuyorum.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.