kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1973
EURO
35,0988
STERLIN
40,8821
BITCOIN
$65.827
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
16°C
LONDRA
16°C
Kapalı
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Almanya’daki soykırım oylaması, İngiliz medyasında

Bugünkü İngiliz gazetelerinin çoğu, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren ve bugün Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) oylanacak tasarıya sayfalarında yer vermiş.

Almanya’daki soykırım  oylaması, İngiliz medyasında
02.06.2016
0
A+
A-

 

Avrupa'daki Türkler, Almanya'ya karşı tepkili.

Avrupa’daki Türkler, Almanya’ya karşı tepkili.

Bugünkü İngiliz gazetelerinin çoğu, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren ve bugün Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) oylanacak tasarıya sayfalarında yer vermiş.

Guardian‘ın iç sayfalarındaki haberin başlığı, “Erdoğan, Ermeni Soykırımı yüzünden Almanya’ya sert davranıyor”.

Gazetenin Berlin muhabiri Philip Oltermann ile İstanbul’daki muhabiri Constanze Letsch’in imzalarını taşıyan haberde, Bundestag’daki oylamanın esasında sembolik olduğu görüşü dile getirilmiş.

Guardian’a göre, oylama Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bayraktarlığını yaptığı Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mülteci anlaşmasının uygulanmamasına neden olabilir.

Başbakan Binami Yıldırım’ın “Çok saçma bir oylama” şeklindeki sözlerine de yer verilmiş haberde.

Guardian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da; “Tasarının yasalaşması Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik, siyasi, ticari, askeri ve ekonomik ilişkileri zedeler” uyarısını da hatırlatmış.

Berlin'de Alman hükümetine karşı protestolar sürüyor.

Berlin’de Alman hükümetine karşı protestolar sürüyor.

ERDOĞAN, ALMANYA’YI TEHDİT ETTİ

Daily Telegraph‘daki kısa haberde ise Erdoğan’ın bu sözleri “tehdit” olarak nitelendiriliyor.

Haberde şu tespit de yapılmış:

“Almanya’da bazı çevreler, Erdoğan’ın karşılığında Türkiye vatandaşlarına Schgengen bölgesinde vize serbestisi getirilmesini istediği AB ile göç anlaşmasını, soykırım oylaması konusunda bir tehdit unsuru olarak kullanmasından kaygılı.”

Daily Telegraph da, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik krizin, anlaşma üzerindeki soru işareretlerini artırdığı kanısında.

SARKİSYAN’DAN ALMAN PARLAMENTERLERE ÇAĞRI

i gazetesindeki (Kağıt baskısına son veren Independent’ın ekibince çıkarılıyor) haberde ise Alman milletvekillerine, Türkiye’nin baskısını dikkate almamaları çağrısı yapıldığı belirtiliyor.

Gazetenin Berlin’deki muhabiri Paul Carrel, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın bugünkü oylama öncesi Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamayı aktarmış haberinde.

Serj Sarkisyan, “Bundestag’daki siyasetçiler de 1 buçuk milyona yakın Ermeninin öldürülmesini ‘soykırım’ olarak görecekler ve yıldırılmalarına izin vermeyeceklerdir” demişti. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.